Γερμανός πρέσβης για χάρτη Μπαχτσελί: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ελλάδας

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της Ελλάδας πήρε ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, Ερνστ Ράιχελ, όσον αφορά στον προκλητικό χάρτη του Ντεβλέτ Μπαχτσελί που δείχνει τα μισά νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη να ανήκουν στην Τουρκία.

«Η γερμανική θέση είναι ξεκάθαρη. Οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ελλάδας είναι απαράδεκτη», έγραψε στο Twitter ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα Έρνστ Ράιχελ.

Στην ανάρτησή του, ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα παραθέτει τη χθεσινή αυστηρή απάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον προκλητικό χάρτη που παρουσίασε ο κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, όπου εμφανίζονται τα νησιά του Αν. Αιγαίου και η Κρήτη να ανήκουν στην Τουρκία. «Προσέξτε καλά αυτόν τον χάρτη. Η Κρήτη, η Ρόδος, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, όλα αυτά τα νησιά “απορροφημένα” από την Τουρκία. Ένα παραλήρημα από τους εξτρεμιστές ή η επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Ακόμη μία πρόκληση ή ο πραγματικός στόχος; Ο πρόεδρος Ερντογάν οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στις γελοιότητες του μικρότερου κυβερνητικού του εταίρου» είχε αναφέρει στην ανάρτησή του στο Twitter o πρωθυπουργός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος