Γεωργαντάς: Την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν 110 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ

Είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή για τον πρωτογενή τομεα εξαιτίας της ενεργιακής κρίσης σε συνέχεια της υγειονομικής αλλά η πολιτεία είναι παρούσα και προσπαθεί να στηρίξει τον παραγωγικό τομέα της χώρας, είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κι βουλευτής Κιλκίς ΝΔ κ. Γ. Γεωργαντάς καλεσμένος το πρωί της Πέμπτης (16/2) στις «Συνδέσεις».

Είναι σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα νέων αγροτών στη χώρα μας 525 εκατ. ευρώ και για κάθε έναν από τους νέους αγρότες η ενίσχυση είναι 40.000 περίπου. Το 70% αυτών των χρημάτων έχουν δοθεί στα περισσότερες περιπτώσεις, είπε ακόμα.

Ακόμα αναφέρθηκε στην επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2023 αλλά και στην έκπτωση στον φόρο εισοδήματος όλων των αγροτών που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα.

Δημιουργήσαμε επιτροπή παρακολούθησης αθέμιτων εμπορικών πρακτικών, είπε ακόμα ενώ τόνισε ότι δόθηκε ενίσχυση στα λιπάσματα κ ζωοτροφές 60 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Γεωργαντάς, απαντώντας στις ερωτήσεις τηλεθεατών είπε ότι «δημιουργήσαμε εφαρμογή που θα στέλνει ειδοποίηση για το κίνδυνο παγετού στα χωράφια του αγρότη».

Τέλος ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ περίπου 110 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις από καιρικά φαινόμενα. «Είναι η μεγαλύτερη αποζημίωση με 1 δόση στο ιστορικό του ΕΛΓΑ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος