Η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, είπε ότι για να βγει η χώρα από την κρίση απαιτείται μια νέα αναπτυξιακή συμφωνία, μεταξύ κράτους, κοινωνίας και αγοράς, ένα σύγχρονο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ονομάζει ”Σχέδιο Ελλάδα”.
Αναφερόμενη στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, αλλά και της ΝΔ, ενώ από το βήμα της εκδήλωσης κάλεσε τα στελέχη και τους φίλους της παράταξης να συμμετέχουν μαζικά στο επικείμενο συνέδριο.
Χαρακτήρισε ”ακατάλληλη” την κυβέρνηση, την κατηγόρησε για “ανικανότητα” και ”τυχοδιωκτισμό”, είπε ότι έχει ”γαντζωθεί” στην εξουσία και εξέφρασε την άποψη ότι ”είναι μετέωρη κοινωνικά και απομονωμένη πολιτικά”. ”Τα περιβόητα ”αντί – μετρα”, που μας τα παρουσίασαν ως μεγάλη στρατηγική τους επιτυχία, δεν συνδέονται απλώς με το στόχο του 3,5% αλλά με την υπέρβαση του”, τόνισε η κ. Γεννηματά και επέκρινε, μεταξύ άλλων την κυβέρνηση, για τους χειρισμούς της -όπως είπε- στα ζητήματα της ΔΕΗ, της μείωσης του αφορολογήτου και στις περικοπές των συντάξεων.
Επανέλαβε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει νέες περικοπές και θα συμφωνήσει με όλες τις εξεταστικές, για λόγους αρχής, όπως είπε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ1
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος