Γεννηματά: “Ναι” στη σύσταση ειδικής επιτροπής με πλήρη ανακριτικά καθήκοντα (video)

“Απαιτούμε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης για αυτό λέμε “Ναι” στη σύσταση ειδικής επιτροπής με πλήρη ανακριτικά καθήκοντα που θα έχει την δυνατότητα να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση για όλους και για όλα” τόνισε από το βήμα της Βουλής η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

“Το ερώτημα “σκάνδαλο ή σκευωρία” δεν υπάρχει. Και αυτό γιατί συμβαίνουν και τα δύο. Υπάρχει σκάνδαλο στην εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης και σκευωρία της κυβέρνησης για σπίλωση των πολιτικών της αντιπάλων” σημείωσε η κ. Γεννηματά.

Όπως είπε η κ. Γεννηματά το «Ναι» προϋποθέτει

  • Την πλήρη και σε βάθος διαλεύκανση για όλα και για όλους
  • Οι δήθεν προστατευόμενοι μάρτυρες να έρθουν και να καταθέσουν στην Επιτροπή της Βουλής και μάλιστα σε αντιπαράσταση με τα αναφερόμενα από αυτούς πρόσωπα.
  • Οι βουλευτές-ανακριτές να ενημερωθούν για το σύνολο της αλληλογραφίας και των επαφών μεταξύ των ελληνικών αρχών και των αμερικανικών υπηρεσιών.
  • Άμεσα θα πρέπει να σταματήσει κάθε εμπλοκή Υπουργών και εξωθεσμικών παραγόντων στο έργο της Δικαιοσύνης.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να εξετάσει την ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά φαρμάκου και να υποδείξει τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από την Πολιτεία.

“Όποιος εφαρμόζει τις ανταγωνιστικές συμπεριφορές για τις οποίες βοά η αγορά να υποστεί τις αυστηρές κυρώσεις και να πληρώσει τα αυστηρά πρόστιμα που επιβάλλονται σε τέτοιες περιπτώσεις” επεσήμανε.

Επίσης, είπε, ότι κατέθεσε στον Πρόεδρο της Βουλής πρόταση για τη συγκρότηση διακομματικής Επιτροπής που θα εξετάσει την αγορά φαρμάκου και την φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα από σήμερα και για την επόμενη δεκαετία και με ειδική αναφορά στην προστασία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας που επίσης “πλήττεται από τις αθέμιτες πρακτικές των πολυεθνικών κολοσσών”.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος