“Γέφυρα” πολιτών για τη συγκρότηση ισχυρού προοδευτικού πόλου (video)

Τις προτάσεις και τις ιδέες τους για τη συγκρότηση ενός ισχυρού κεντροαριστερού πόλου παρουσίασαν τα μέλη της πρωτοβουλίας πολιτών “ΓΕΦΥΡΑ” την οποία αποτελούν πρόσωπα από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και υπογράφουν προσωπικότητες από διάφορους κοινωνικούς χώρους.

Τα μέλη της πρωτοβουλίας καλούν όλους τους προοδευτικούς δημοκρατικούς πολίτες να υπερβούν τις διαιρέσεις και τις πικρίες του παρελθόντος και να συμβάλουν ενεργά στη διαμόρφωση ενός πόλου που θα διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας και θα ενισχύσει τις προοδευτικές δυνάμεις στο Ευρωκοινοβούλιο, στις επικείμενες κρίσιμες αναμετρήσεις προκειμένου να μπει ένα φρένο στο ακροδεξιό μπλοκ.

Το κείμενο της «Γέφυρας» υπογράφουν προσωπικότητες του προοδευτικού χώρου.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης είπε ότι «βήμα-βήμα διαμορφώνεται ευρεία προοδευτική συμμαχία».

«Καλούμε το ΣΥΡΙΖΑ να πάρει πρωτοβουλίες και το ΚΙΝΑΛ να εγκαταλείψει την πολιτική για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο Παναγιώτης Παναγιώτου.

«Αυτή η προσπάθεια δε σημαίνει ότι σταματάει με τις εκλογές» είπα ο Νικόλας Μουζέλης.

«Πιστεύουμε ότι με τη γέφυρα θα συμβάλλουμε στην ανασυγκρότηση του χώρου και καλούμε το ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει με αποφασιστικότητα», είπε η Μαρία Ρεπούση.

«Δεν χρειάζεται κεντροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο Νίκος Μπίστης και πρόσθεσε ότι «Δεν είναι καιροί για κεντρώους αλλά για λογικούς αριστερούς».

«Υπάρχει ανάγκη επανίδρυσης του προοδευτικού μπλοκ» επεσήμανε ο Χρήστος Μαχαίρας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και η αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο έτερος υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σπύρος Δανέλλης και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, Δημήτρης Σεβαστάκης, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιάννης Μπαλάφας, ο τ. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλα, η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ‘Αννα Καραμάνου, όπως επίσης τριμελής αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ κ.α. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαχαίρας.

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος