Γ. Βρούτσης: 21/12 το δώρο Χριστουγέννων με τον πραγματικό μισθό – Μετάθεση άδειας το ’21

Τροπολογία που θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας για την πληρωμή σε 5 δόσεις, αντί για 2, των ασφαλιστικών οφειλών που προέκυψαν από την εκκαθάριση των περσινών εισφορών για πάνω από 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην ΕΡΤ. Ακόμη, ο κ. Βρούτσης γνωστοποίησε πως αυτή την εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους κληρονόμους που δικαιούνται αναδρομικά, και τα χρήματα είναι πολύ πιθανό να αποδοθούν έως το τέλος του χρόνου, ξεκαθάρισε ότι το δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί στις 21 Δεκεμβρίου με βάση τον πραγματικό μισθό που έλαβε ο εργαζόμενος, ενώ τόνισε ότι απόψε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των δικαιολογητικών για τις αναστολές από τις επιχειρήσεις. Επιπλέον ενημέρωσε ότι η άδεια αναψυχής με νομοθετική ρύθμιση θα μετατεθεί για το ’21 για όσους εργαζόμενους μπήκαν σε αναστολή τον Δεκέμβριο.

Όπως είπε ο υπουργός, με εκκαθάριση και των τελευταίων ασφαλιστικών εισφορών του 2019, έχουν προκύψει χρεωστικά σημειώματα για 800.343 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες -μεσοσταθμικά 1.300 ευρώ -που θα έπρεπε να πληρωθούν σε δύο δόσεις τέλος Νοεμβρίου και τέλος Δεκεμβρίου. Με τροπολογία που θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας εντός της ερχόμενης εβδομάδας, ενημέρωσε ο υπουργός, οι δόσεις γίνονται πέντε και ξεκινάνε από 31 Μαρτίου του ’21.

Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα για τους κληρονόμους των αναδρομικών θα ανοίξει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, ίσως και την Τρίτη μόνο με ηλεκτρονική αίτηση και αφορά 172.222 περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων. Όσον αφορά στα χρήματα, είπε ότι είναι πολύ πιθανό να δοθούν έως το τέλος του χρόνου, σημειώνοντας ότι είναι διασφαλισμένα και περιμένουν να αντιστοιχηθούν με τις αιτήσεις που θα γίνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους κληρονόμους.

Το δώρο των Χριστουγέννων θα δοθεί κανονικά στις 21 Δεκεμβρίου, με βάση τον πραγματικό μισθό που έλαβε ο εργαζόμενος στην τσέπη του ενημέρωσε και η ενίσχυση του κράτους θα δοθεί στο ποσό των αναστολών είτε τα 534 είτε τα 800 ευρώ.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος