Γ. Βλάχος: “Δεν ξέρω εάν ο Ομπάμα μπορεί πλέον να επηρεάσει τα πράγματα” (audio)

Δεν χρειάζεται κανείς να κρατά μικρό ή μεγάλο καλάθι, η επίσκεψη του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου είναι μία σημαντική κίνηση αλλά δεν ξέρω εάν ο κ. Ομπάμα μπορεί πλέον να επηρεάσει τα πράγματα μετά και τις τελευταίες εκλογές, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Ξενοφώντα Ζηκίδη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Βλάχος.

Το ότι επισκέπτεται τη χώρα μας είναι θετικό, ανέφερε, όπως θετικό είναι ότι συνεχώς μιλάει για διευθέτηση του ελληνικού χρέους, αλλά μην θέλουμε να μεταβιβάσουμε δικές μας ευθύνες ή πρωτοβουλίες σε άλλους. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη των χειρισμών για το επόμενο διάστημα και μην περιμένει μάννα εξ ουρανού, γιατί το πιθανόν είναι να μην έρθει και θα απογοητευθούμε, πρόσθεσε.

Ο κ. Βλάχος, τόνισε, πως εάν η κυβέρνηση θεωρούσε τον κ. Ομπάμα ως πραγματικό σύμμαχο θα έπρεπε να τον είχε αξιοποιήσει το προηγούμενο διάστημα και όχι τώρα που είναι στο τέλος της θητείας του.

Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε, το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μία κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά και με δεδομένο όσα έχουμε ζήσει σε προηγούμενες παρόμοιες περιπτώσεις, όπως στην επίσκεψη Κλίντον που είχε καεί η Αθήνα, υποδέχεται τον Αμερικάνο πρόεδρο είναι πολύ θετικό. Απλά χρειάζεται κανείς να προβλέπει και να αξιοποιεί γεγονότα και να μην τρέχει από πίσω τους.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος