Γ. Βαρουφάκης: Είμαστε απολύτως ενταγμένοι στον αγώνα υπέρ του εμβολιασμού (video)

Για τους εμβολιασμούς και την οικονομία μίλησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, στην ΕΡΤ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το εμβόλιο είναι το μόνο ουσιαστικό όπλο που έχουμε εναντίον της πανδημίας».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιώργο Πιτταρά, ο κ. Βαρουδάκης τόνισε για τα εμβόλια: «Είναι ο πιο πολιτισμένος τρόπος να αντιμετωπίσεις κοινωνικές κρίσεις. Είμαστε απολύτως ενταγμένοι στον αγώνα υπέρ του εμβολιασμού. Με αγάπη, στοργή και πειθώ να αλλάξουμε την άποψη εκείνων που είναι κριτικά ιστάμενοι απέναντι στα εμβόλια».

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις έξι» ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 είπε, μεταξύ άλλων:

Πάλι καλά που έχουμε εμβολιαστεί οι 290 από τους 300 της Βουλής, αν σκεφτείτε ότι ο κ. Βελόπουλος δήλωσε ότι δεν εμβολιάζεται γιατί προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το αντιεμβολιαστικό κίνημα, της ακροδεξιάς ουσιαστικά. Θεωρώ ότι ένα καλό νούμερο το 290. Τίποτα δεν είναι τέλειο.

Εμένα ένα πράγμα με ανησυχεί, ως ξεκάθαρα υπέρμαχος του εμβολιασμού, ο τρόπος που η κυβέρνηση Μητσοτάκη στοχοποιεί αυτούς που είναι σκεπτικιστές απέναντι στο εμβόλιο με όλη αυτή τη φιλολογία εναντίον των ανεμβολίαστων. Με τα κίνητρα που δίνει στους εμβολιασμένους, αυτή την απίστευτη ιδέα του διαχωρισμού στα εστιατόρια.

Έχει σημασία να μη δημιουργηθεί ένας διχασμός που ενδυναμώνει το συναίσθημα των αντιεμβολιαστών εναντίον του εμβολίου. Μόνο η πειθώ μπορεί να δουλέψει.

Υπάρχει ιδεολογική αντίδραση στην έννοια του εμβολίου.

Για να κερδίσουμε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να τους πείσουμε να το κάνουν.

Δεν είναι το χρονικό διάστημα αυτό που μετράει για το πόσο καλό είναι ένα εμβόλιο αλλά το πόσα τεστ έχουν γίνει.

Από αυτούς που δεν έχουμε εμβολιαστεί περίπου το 40% δεν έχει εμβολιαστεί γιατί φοβούνται. Για να κερδίσουμε τον αγώνα εναντίον της πανδημίας αυτούς πρέπει να τους πείσουμε. Τα προνόμια δεν είναι αρκετό κίνητρο για κάποιον που φοβάται. Τα προνόμια δημιουργούν έναν διχασμό και «τσιμεντώνουν» τη θέληση του μη εμβιολιασμένου να μην εμβολιαστεί.

Τι δήλωσε σχετικά με την οικονομία

Το γεγονός ότι απορρίφθηκε ή δεν συζητήθηκε καν σοβαρά η ιδέα του ευρωομόλογου που θα μετέφερε το νέο χρέος στους ώμους της ΕΕ και όχι στους ισχνούς ώμους του ελληνικού κράτους, του ελληνικού δημοσίου, σήμαινε ότι το ήδη μη βιώσιμο χρέος θα γινόταν απαγορευτικά, τραγικά μη βιώσιμο, το οποίο έχει συμβεί.

Ο αντίκτυπος μακροπρόθεσμα θα είναι μια ακόμα βαθύτερη πτώχευση. Ο κ. Πρωθυπουργός με αυτά που είπε στον Economist αποφάσισε να επιλέξει τη στρατηγική του επικινδύνως ανεύθυνου Πρωθυπουργού. Αντί να συζητάμε για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση χρέους άμεσα ώστε να μη χρειάζεται τα πρωτογενή πλεονάσματα, που ήδη έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, το 3,7% ως το 2025 είναι πρόκριμα για μονιμοποίηση πρωτογενών πλεονασμάτων, δηλαδή πρωτογενή ελλείμματα για τον ιδιωτικό τομέα.

5ο μνημόνιο έχουμε ήδη με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Δεν το λένε μνημόνιο. Όπως ο κ. Τσίπρας το μνημόνιο του Αυγούστου του 2018 το ονόμασε μεταμνημόνιο.

Πτωχεύσαμε το 2010 γιατί το εισόδημά μας είχε πέσει στα 220 και το χρέος μας ήταν 300. Σήμερα το εισόδημά μας είναι 165 –όχι 220, 165- και χρέος μας δεν είναι 300, είναι 370. Άρα είμαστε πιο βαθειά πτωχευμένοι σήμερα από ότι το 2010.

Τα πρωτογενή πλεονάσματα που προαναγγέλλει ο κ. Σταϊκούρας για τα επόμενα χρόνια σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη μείωση των επενδύσεων.

Το Ταμείο Ανάκαμψης για το οποίο τόσα λέει η Κυβέρνηση είναι μακροοικονομικά ασήμαντο.

Μόνο φέτος ο κ. Σταϊκούρας πρέπει να δώσει 11,5 δις στους δανειστές και δανείζεται άλλα 15 δις για να τα ρίξει στην οικονομία.

Θα υπάρξει τουλάχιστον 1,5 χρόνος στην διάρκεια του οποίου η ΕΚΤ δε θα αγοράζει ελληνικά ομόλογα. Γι’ αυτό ο κ. Σταϊκούρας φορτώνει τώρα χρέος για να δανειστεί όσα χρειάζεται για να αποπληρώνει. Γιατί και του χρόνου έχει να δώσει 9,5 δις στους δανειστές.

Γι’ αυτό πρέπει να εμβολιαστούμε και να πάμε για αναδιάρθρωση χρέους γιατί αλλιώς αυτή η χώρα θα ερημοποιηθεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος