Γ. Βαρουφάκης: Ανοίγει τις εργασίες της Συνόδου της Προοδευτικής Διεθνούς για τον Εμβολιαστικό Διεθνισμό

Με θέμα τον «Εμβολιαστικό Διεθνισμό», θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου, η Σύνοδος της Προοδευτικής Διεθνούς, στην οποία θα ανοίξει τις εργασίες της ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25: «Οι αριθμοί είναι αποκαρδιωτικοί όσο και ταξικοί: το 85% των εμβολιασμών παγκοσμίως γίνανε αποκλειστικά στις πλούσιες χώρες. Μόνο το 0.3 των δόσεων έχουν πάει σε χώρες που μαστίζονται από φτώχεια.

Με αυτό το ρυθμό, πολλές χώρες θα επιτύχουν ανοσία μόλις το 2024, διαιωνίζοντας έτσι τη μάστιγα της πανδημίας.

Αυτή τη στιγμή έχουμε τη δυνατότητα για εμβολιασμό όλης της οικουμένης. Το μόνο εμπόδιο είναι μια συμμαχία μεγάλων φαρμακευτικών, «φιλάνθρωπων» δισεκατομμυριούχων και πλούσιων χωρών του Βορρά.

Σ’ αυτή τη «συμμαχία των απροθύμων», η Προοδευτική Διεθνής αντιτάσσει μια παγκόσμια Συμμαχία εργαζομένων στην Υγεία, κατασκευαστών εμβολίων, βουλευτών, Υπουργών και τους ενώνει σε μια Σύνοδο κορυφής με θέμα τον «Εμβολιαστικό Διεθνισμό».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ