Γ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει να υπάρξει μια συναινετική αντιμετώπιση της πανδημίας (audio)

Το πιο βασικό ζήτημα είναι αν θα κατορθώσουμε με οποιαδήποτε μέτρα να ανακόψουμε αυτό το κύμα πίεσης της πανδημίας, τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα, εκτιμώντας ότι “είναι αργά και θα έχουμε μία κατάρρευση του συστήματος υγείας. Κατάρρευση δεν σημαίνει ότι δεν θα λειτουργεί τίποτα, κατάρρευση σημαίνει ότι δεν είναι επαρκές για να αντιμετωπίζει τα περιστατικά τα οποία χρειάζονται ειδικής φροντίδας. Δυστυχώς έχουμε αργήσει πάρα πολύ κι ακόμα και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια αν μπουν, δεν ξέρω αν θα λειτουργήσει αυτό που είπε ο κ. Κικίλιας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “έχει προτείνει εδώ και πολλούς μήνες στην κυβέρνηση να υπάρξει μια συναινετική αντιμετώπιση μιας πολύ βαριάς κρίσης γιατί οδηγεί σε θανάτους συμπολιτών μας, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο συναινετική διαχείριση του συστήματος υγείας, ίσως και με κοινής αποδοχής υπουργό Υγείας και με ένα πολιτικό μορατόριουμ από τότε, με την έννοια ότι ορισμένα μέτρα είναι πολύ προκλητικά. Δηλαδή πολύ λάθος και πολιτικά και υγειονομικά που παίρνονται λόγω της κρίσης, όταν μάλιστα δεν ανήκουν ούτε στο πολιτικό πρόγραμμα της ΝΔ. Τέτοιος είναι ο πτωχευτικός νόμος. Τέτοια ήταν τα μέτρα για την Παιδεία. Υπάρχει ένα θέμα μορατόριουμ”.

Για τις κινητοποιήσεις, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καλεί να γίνονται κινητοποιήσεις αυτή είναι ψευδή εικόνα, αλλά αν ισχύει αυτό που σας λέω ότι ένα πρωινό στα μέσα μαζικής μεταφοράς -από άποψης αποτελέσματος του συνωστισμού- είναι χειρότερο απ’ όλες τις κινητοποίησεις που έχουν γίνει μαζί, νομίζω ότι δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης”. Και συνέχισε: “Η μόνιμη αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων (από τη ΝΔ) από το ότι δεν έχουμε ΜΕΘ μέχρι το ότι απέτυχαν τα μέτρα για την πανδημία φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντί μέσα στην πανδημία να ηρεμεί τα πράγματα η κυβέρνηση, εκμεταλλεύεται την καραντίνα για να περνά μία σειρά από μέτρα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος