Γ. Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές

Array

Με αφορμή το περιστατικό της τουρκικής προκλητικότητας στη Σάμο και το ναυάγιο στο στενό του Καφηρέα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μέσα σ’ ένα 24ωρο, αφενός η Τουρκία εξακολουθεί να επιτρέπει στα κυκλώματα των αδίστακτων διακινητών να στέλνουν συνανθρώπους μας στο θάνατο, με την Ελλάδα να σώζει όσο περισσότερους μπορεί και αφετέρου, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, προκαλεί, εισερχόμενο στα ελληνικά χωρικά ύδατα, επιθυμώντας ίσως να προκαλέσει κάποιο επεισόδιο.

Τα στελέχη του Λιμενικού αντέδρασαν με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές, χωρίς να παρασυρθεί στα παιχνίδια που επιδιώκει η Τουρκία στο Αιγαίο».

Σε εξέλιξη η επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό αγνοούμενων μεταναστών στο Στενό Καφηρέα – Έχουν διασωθεί συνολικά 10 μετανάστες

Ένα ακόμα άτομο εντοπίστηκε από φορτηγό πλοίο και περισυνελέγη σώο στη θαλάσσια περιοχή του Στενού Καφηρέα, όπου από το πρωί είναι σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού αγνοούμενων μεταναστών μετά τη βύθιση σκάφους που τους μετέφερε. Ο διασωθείς παρελήφθη από πλωτό του Λιμενικού και μεταφέρθηκε στην Κάρυστο.

Το πρωί πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος που συμμετέχει στις έρευνες εντόπισε και περισυνέλεξε 9 αλλοδαπούς που επέβαιναν στο ίδιο σκάφος στη βραχονησίδα Μανδηλού. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες των διασωθέντων στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 68 άτομα.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν πλοίο ανοικτής θαλάσσης και ελικόπτερο του Λιμενικού και δύο παραπλέοντα πλοία.

Στη θαλάσσια περιοχή οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς με ανέμους βόρειους 7 με 8 μποφόρ και ριπές ανέμου έως 9 μποφόρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος