Γ. Παπανδρέου: Δυνατό κίνημα για αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών

Κάλεσμα προς τους πολίτες για μαζική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής απήυθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “από τις 6”, επισημαίνοντας ότι στόχος του είναι να καταθέσει μετά τις εκλογές ένα ουσιαστικό κυβερνητικό πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στο debate μεταξύ των άλλων υποψηφίων για την προεδρία του Κινήματος ο κ. Παπανδρέου είπε πως ήταν κατώτερο των προσδοκιών γιατί δεν δόθηκε ο απαιτούμενος χρόνος για την ανάπτυξη των θέσεων των υποψηφίων και πρόσθεσε ότι εκείνος ζήτησε τρία debate με θεματικές και όλοι οι υποψήφιοι να παρουσιάσουν τις θέσεις τους. Σε ερώτηση αν συζητά για τηλεμαχία μετά την πρώτη Κυριακή, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λέγοντας ότι θα δουμε πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση μετά την Κυριακή.
Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους πολίτες και εκτίμησε -αν υπάρξει μεγάλη συμμετοχή- ότι την Κυριακή θα γίνει μια γιορτή δημοκρατίας.
Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας του Κινήματος Αλλαγής με άλλα κόμματα ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι όπως είναι το πολιτικό σκηνικό σήμερα δεν βλέπει συνεργασία. Το Κίνημα Αλλαγής έχει άλλη αντίληψη πολιτικής και στόχευσης, είναι ανοιχτό για συνομιλίες με τους φορείς, τα επιμελητήρια, τα σχολεία, τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60, επισημαίνοντας πως πρέπει όλοι να εμβολιαστούν, ωστόσο όπως είπε η κυβέρνηση ότι δεν έκανε σωστό προγραμματισμό, δεν έδωσε βάρος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών αλλά και εργαζομένων που δουλεύουν στον δημόσιο τομέα και έχουν καθημερινή επαφή με τους πολίτες. Επίσης, ανέφερε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης δεν έδωσε κίνητρα, δεν δούλεψε με την Αυτοδιοίκηση, τα σχολεία, τα Επιμελητήρια, ενώ στοχοποίησε και τους γιατρούς. Αναφορικά με το πρόστιμο των 100 ευρώ είπε πως υπάρχει ανισότητα με αυτό το μέτρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος