Γ. Παντής: “Έχουμε καταθέσει το τριετές σχέδιο δράσης στην εκπαίδευση” (audio)

Για τη μείωση του αριθμού των εισακτέων φέτος και τις ενστάσεις γονέων για αυτές, ο γ.γ. του υπ.Παιδείας, Γιάννης Παντής μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη. Ο κος Παντής παραδέχτηκε ότι μειώθηκαν περί τις 500 θέσεις σε όλες τις Σχολές, εκ προσαρμογής του υπουργείου στο ελάχιστο πάνω στο αίτημα της ακαδημαϊκής κοινότητας για μειώσεις 50%, λόγω λειτουργικών και οργανωτικών αδυναμιών στις δομές και παροχές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επιπλέον απαντώντας σε ερώτηση για την επανασυγγραφή των βιβλίων της Ιστορίας ο κ. Παντής είπε ότι κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο να γίνει – και όχι μόνο για την Ιστορία- σε πολλά μαθήματα καθώς η έρευνα ΄και η επιστήμη διαρκώς εξελίσσονται.

Έχουμε καταθέσει το τριετές σχέδιο δράσης με βάση το οποίο έχουμε διαμορφώσει και τα βήματα που θα κάνουμε και για την αναβάθμιση του Λυκείου, για την διαμόρφωση του ενιαίου χώρου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας και για θέματα που αφορούν σε μεταβολές στα πανεπιστήμια.

Αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ για ακύρωση του τρόπου επιλογής των Διευθυντών σχολικών μονάδων ο κ. Παντής δήλωσε ότι οι νομικές υπηρεσίες του υπουργείου θα ενσωματώσουν τις παρατηρήσεις του Συμβουλίου σε μία νέα νομοθετική ρύθμιση.

Τέλος σε ό,τι αφορά τα μεταπτυχιακά προγράμματα ο γ.γ. ανέφερε ότι ο στόχος είναι να κρατηθούν τα καλά μεταπτυχιακά μετά από δημόσια διαβούλευση με όρους κοινά αποδεκτούς ώστε να διασφαλίζεται και να βελτιώνεται η ακαδημαϊκότητά τους.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος