Γ. Οικονόμου: Τις «επόμενες ημέρες» η πλατφόρμα για τα καύσιμα – Τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης

Για «επιβαρυμένο περιβάλλον όσο ποτέ μετά τον Β’ παγκόσμιο Πόλεμο λόγω του πολέμου και της πανδημίας», μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη σημερινή ενημέρωση Τύπου, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναλάβει δράση με «απτό αποτέλεσμα» στη σύνοδο κορυφής του Μαΐου.

«Η κυβέρνηση κατάφερε να διαχειριστεί τις κρίσεις χωρίς να διασαλευτεί η κοινωνική σταθερότητα, η οικονομία και η ασφάλεια. ‘Αφρονες και βιαστικές επιλογές οδηγούν σε τραγωδίες και η κοινωνία πλέον κλείνει τα αυτιά της στις σειρήνες του Λαϊκισμού», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Αφελείς και ύποπτοι πολιτικοί κύκλοι απεργάζονται κατάρρευση της Ευρώπης»

Ο κ. Οικονόμου προειδοποίησε για «αφελείς ή και ύποπτους πολιτικούς κύκλους» που επιχειρούν, όπως και τη δεκαετία του ’30 να μετατρέψουν την οικονομική κρίση σε δομική, πολιτική, πολιτειακή, κάτι που οι λαοί τότε πλήρωσαν ακριβά.

Πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να αφεθεί χώρος σε αυτές τις δυνάμεις «που απεργάζονται την κατάρρευση της Ευρώπης», να πετύχουν το στόχο τους, γιατί τότε τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα για όλους μας.

Αναφερόμενος στην «ενεργειακή κρίση ως παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό πρόβλημα», ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι «κανένας ευρωπαϊκός προϋπολογισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το βάρος των ανατιμήσεων», ενώ τόνισε ότι «με τις πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται απτό αποτέλεσμα στη σύνοδο κορυφής του Μαΐου».

«Επεξεργαζόμαστε και το δικό μας εθνικό σχέδιο απέναντι στις μεγάλες ανατιμήσεις», πρόσθεσε συνοψίζοντας τα «στοχευμένα μέτρα που ξεπερνούν τα 4 δισεκατομμύρια και τα μέτρα που αυτόν τον μήνα έφτασαν το 1,2 δισ.

Κατώτερη των περιστάσεων χαρακτήρισε την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι είναι μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα της κοινωνίας. Όπως είπε προσπαθεί να βρει απαντήσεις σε ιδεολογήματα που έχουν ιστορικά χρεοκοπήσει. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για επιδερμικές διαπιστώσεις, τάζοντας τα πάντα στους πάντες χωρίς μέτρο και μέτρημα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με διχαστικό λόγο έταξε τα πάντα χωρίς μέτρημα. Ειμαι υποχρεωμένος να του θυμίσω ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός γιατί τον επέλεξε μια μεγάλη πλειοψηφία. 15 χρόνια από τότε που έγινε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται με τα ίδια ακριβώς συνθήματα, μια φιγούρα του χθες. Προσκδούν ο ίδιος και το κόμμα να επαναφέρουν αυτά που η κοινωνία πασχίζει να αφήσει πίσω της», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Δεν υπήρξε βουλευτής της ΝΔ που δεν ψήφισε την άρση ασυλίας Πολάκη»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε ότι δεν υπήρξε βουλευτής της ΝΔ που δεν ψήφισε την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη και μόνο ένας βουλευτής ήταν απών και δεν κατέστη δυνατό να στείλει επιστολική ψήφο.

«Είναι αλήθεια ότι τρεις βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Λοβέρδος, η κ. Κεφαλίδου και η κ. Γιανννακοπούλου ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας, η κεντρική επιλογή του ΚΙΝΑΛ, ήταν διαφορετική πρέπει να ρωτήσετε εκεί να σας εξηγήσουν γιατί», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Σε ερώτηση για το «μέλλον της ΕΡΤ3» , ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Το νέο κανάλι ertnews, όχι μόνο δεν απομειώνει τον χαρακτήρα της ΕΡΤ3 αλλά στόχος είναι να τον ενισχύσει. Ο στόχος μας είναι η ΕΡΤ3 συνολικά να αναβαθμιστεί και να πάμε σε πρωτογενές πρόγραμμα που θα προβάλλεται και στο ertnews. Πολύτιμο στοιχείο για την ΕΡΤ είναι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3 και δεν είναι τυχαίο ότι ανταποκριτές της δημόσιας τηλεόρασης στην εμπόλεμη ζώνη είναι από την ΕΡΤ3».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει συμφωνία για διέλευση νατοϊκών πλοίων και σε άλλα λιμάνια, όπως ισχύει στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι «ό,τιδήποτε γίνεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης γίνεταισ το πλαίσιο των συμφωνιών και των υποχρεώσεων της χώρας απέναντι στη Συμμαχία του ΝΑΤΟ».

Σε ερώτηση για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα καύσιμα, ο κ. Οικονόμου απάντησε «τις επόμενες ημέρες».

Σε ερώτηση για αντίμετρα στις υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι η χώρα μας έχει πάρει θέση έναντι των «απαράδεκτων» αυτών ενεργειών.

Σχετικά με τις κυρώσεις στη Ρωσία ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι δεν έχει σταλεί στη χώρα μας λίστα για κάποιο πρόσωπο που να περιλαμβάνεται στους ολιγάρχες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος