Γ. Οικονόμου: Τίποτα απολύτως δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Μετά τις σημερινές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δίνει ξεκάθαρη και αυστηρή απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «τίποτα απολύτως και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία».

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

Ανιστόρητοι ισχυρισμοί και έωλα μυθεύματα δεν μπορούν ούτε να αμφισβητήσουν ούτε, πόσω μάλλον, να υποκαταστήσουν το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες. Γενικότερα, τίποτα απολύτως και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία. Για αυτό καλούμε την Τουρκία να σταματήσει την τακτική των προκλήσεων και να αντιληφθεί ότι ο μόνος δρόμος είναι η υπεύθυνη και ειλικρινής συνεννόηση, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του απόλυτου σεβασμού της κυριαρχίας.

Νέο πρόκληση της Τουρκίας 

Συγκεκριμένα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που βρίσκεται στη Σμύρνη για να παρακολουθήσει την ολοκλήρωση της στρατιωτικής άσκησης “ΕΦΕΣ 2022”, μαζί με τον ακροδεξιό κυβερνητικό του εταίρο, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κάλεσε πριν από λίγα λεπτά την Ελλάδα να προχωρήσει στην αποστρατικοποίηση των νησιών και να συμμορφωθεί με τις διεθνείς συμφωνίες προσθέτοντας ότι δεν αστειεύεται και ότι μιλάει σοβαρά.

«Για άλλη μια φορά καλώ την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς και να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες, δεν αστειεύομαι, μιλάω σοβαρά. Αυτός ο λαός είναι  αποφασισμένος. Αν πει κάτι, θα το ακολουθήσει» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σε νέα πρόκληση προχώρησε ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ λέγοντας ότι η Ελλάδα κατηγορεί ξεδιάντροπα την Τουρκία για επεκτατισμό και αυτό είναι υποκρισία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος