Κυβέρνηση: Πριν ανακοινωθούν βάσεις εισαγωγής ο κ. Τσίπρας μετρά εισακτέους – Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Οι αριθμοί για τον κ. Τσίπρα ήταν πάντοτε εργαλείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας» τόνισε σε δήλωσή του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πριν ακόμη ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής, ως μελλοντολόγος ανακοινώνει αριθμούς για το πόσα παιδιά δεν θα μπουν στο Πανεπιστήμιο. Και την ίδια στιγμή απαξιώνει ευθέως τα Δημόσια ΙΕΚ στα οποία θα μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση και επαγγελματική κατάρτιση υψηλού επίπεδου όσοι το επιθυμούν» είπε ο κ. Οικονόμου, και παρουσίασε τα εξής στοιχεία:

«Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς οι αριθμοί ξανά τον διαψεύδουν. Από 155.684 vouchers το 2019 έχουμε 167.031 το 2021».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι «ή δεν γνωρίζει ή αποκρύπτει ότι καμία αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα για βρεφικούς, βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς και δομές για παιδιά με αναπηρία δεν απορρίφθηκε».

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου ο κ. Τσίπρας «αδιαφορεί για την ανάγκη αναδιοργάνωσης των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού με κανόνες και διαφάνεια για να μπορούν ακόμη περισσότεροι να συμμετέχουν και κυρίως να αθλούνται πραγματικά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε τονίζοντας ότι για την κυβέρνηση το δημόσιο υπάρχει για να προάγει το καλό των πολιτών. «Για αυτό και με στοχευμένες πολιτικές εκπληρώνουμε την υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει σε κάθε παιδί, σε κάθε νέα και νέο που το επιθυμεί ό,τι χρειάζονται για την ευημερία και την προκοπή τους» πρόσθεσε.

Απάντηση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηλιόπουλου

«Δύσκολη η δουλειά του κυβερνητικού εκπροσώπου. Πώς να δικαιολογήσει ότι σε χρονιά πανδημίας χιλιάδες μαθητές θα αποκλειστούν από το δημόσιο Πανεπιστήμιο με μοναδικό στόχο την αύξηση της πελατείας των ιδιωτικών κολεγίων;», αναφέρει ο Νάσος Ηλιόπουλος σε απάντηση του προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτά αν ο κ. Οικονόμου «μπορεί άραγε επίσης να μας πει πόσα παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ, γιατί φαίνεται κάπου να το ξέχασε στην απάντηση του». «Όσο για τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τον μαζικό αθλητισμό η απάντηση του προσβάλει και προκαλεί χιλιάδες οικογένειες μιλώντας για αναδιοργάνωση των προγραμμάτων», προσθέτει.

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει, τέλος, ότι «η διαχρονική σχέση της ΝΔ με το δημόσιο τομέα άλλωστε είναι γνωστή: λεηλασία υπέρ των συμφερόντων των λίγων, χρεοκοπία για την κοινωνία».

Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: Φθηνή αντιπολίτευση και πελώρια ψέματα από τον κ. Τσίπρα

Συγκεκριμένα, το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρει σε ανακοίνωσή του τα εξής:

«1. Για την τρέχουσα περίοδο 2021-2022, (όπως έγινε και κατά την περίοδο 2020-2021), καλύφθηκαν όλες οι αιτήσεις για τη συμμετοχή παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και βρεφονηπιακούς ολοκληρωμένης φροντίδας! Ακόμη περισσότερο: εφέτος εντάσσονται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς 13.500 πιο πολλά παιδιά σε σχέση με το 2019.

2. Το ίδιο συνέβη (καλύφθηκαν όλες οι αιτήσεις) για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ). Για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με ελαφριάς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα, (όπου οι αιτήσεις εφέτος ήταν 10% περισσότερες σε σχέση με πέρυσι και 64% σε σχέση με το 2019), με την ενίσχυση του προϋπολογισμού του προγράμματος, έγινε εφικτό να καλυφθούν 3.000 περισσότερες αιτήσεις σε σχέση με πέρυσι (63.051 έναντι 59.983).

3. Συνολικά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ εφέτος (2021-2022) εγκρίθηκαν 167.031 αιτήσεις έναντι 155.684 το 2019-2020, όταν είχε κάνει τον αρχικό προγραμματισμό η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

Επομένως, ο κ. Τσίπρας δεν κάνει απλώς το μαύρο άσπρο, ισχυριζόμενος ότι έμειναν δεκάδες χιλιάδες παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, αλλά κάνει κριτική σε μία κυβέρνηση που αποδεδειγμένα έχει κάνει στο συγκεκριμένο τομέα πολύ περισσότερα από τη δική του. Έχει παράδοση όμως ο κ. Τσίπρας στα μεγάλα ψέματα και δεν θα περιμέναμε κάτι διαφορετικό από την πλευρά του» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος