Γ. Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει για άλλη μια φορά την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών

«Ύστερα από εξονυχιστικό έλεγχο 5 ετών, η ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του κ. Γεωργιάδη. Παρά την οριστική αυτή κρίση, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στο ίδιο θέμα και αμφισβητεί τη δικαστική απόφαση. Προσβάλλει για άλλη μια φορά με αυτό τον τρόπο, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα των δικαστικών λειτουργών» τόνισε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τομεάρχη Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλου Ξανθόπουλου.

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε ότι αυτό που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ «επί της ουσίας είναι οι δικαστικές αποφάσεις να υπηρετούν τους πολιτικούς του στόχους και τις κομματικές του σκοπιμότητες. Λογική που παραπέμπει σε αυταρχικό καθεστώς και όχι σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου».

«Ας αντιληφθούν επιτέλους στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι στην Ελλάδα η δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητα. Κι ας σεβαστούν αυτή την ανεξαρτησία της» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μετά τη συνάντηση με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Πλιώτα, δήλωσε ότι μαζί με την Γραμματέα της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη του μετέφεραν «την πολύ έντονη ανησυχία» για αυτά που λαμβάνουν χώρα στη δημόσια σφαίρα το τελευταίο διάστημα.

«Παρατηρούμε ότι υπάρχουν δύο πράξεις αρχειοθέτησης με διαφορετικές υπογραφές και διαφορετικό καταληκτικό περιεχόμενο και το γεγονός αυτό μόνο ανησυχία για τη λειτουργία των θεσμών μας δημιουργεί», σημείωσε ο κ. Ξανθόπουλος, προσθέτοντας: «Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι η έννομη τάξη, τα αρμόδια όργανα θα αντιληφθούν, ότι δεν πρόκειται για ένα πρόβλημα πολυτελείας, αλλά για ένα βαθιά θεσμικό πρόβλημα λειτουργίας της Δημοκρατίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος