Γ. Οικονόμου για συνέντευξη Τσίπρα: Θέλησε να δείξει ότι ενδιαφέρεται για τη μεσαία τάξη

«Στην αποψινή του συνέντευξη ο κ. Τσίπρας θέλησε να δείξει ότι ενδιαφέρεται για την μεσαία τάξη», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, για τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

«Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που θέλουμε διακαώς να γίνει για να αναδειχθεί η αλήθεια. Η μεσαία τάξη γνωρίζει καλά ποιος μείωσε φορολογικούς συντελεστές για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, ποιος μείωσε τον ΕΝΦΙΑ, ποιος μείωσε τις ασφαλιστικές εισφορές και την προκαταβολή φόρου, ποιος ανέστειλε για το 2021 την εισφορά αλληλεγγύης. Γνωρίζει ποιος κατά την διάρκεια της πανδημίας, στήριξε την μεσαία τάξη με επιστρεπτέες και μη επιστρεπτέες προκαταβολές, με έκπτωση ενοικίων, με το πρόγραμμα ‘Γέφυρα’ για την επιδότηση δανείων πρώτης κατοικίας και τόσα άλλα”, επισημαίνει ο κ. Οικονόμου και καταλήγει:

“Αυτά και πολλά ακόμη τα γνωρίζει η μεσαία τάξη. Και τα γνωρίζει και δεν ξεχνά”.

Νωρίτερα, ο Α. Τσίπρας έκανε λόγο για ραγδαία φθορά της κυβέρνησης στη συνέντευξη του στο ΟPEN εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

“Φρονώ ότι από την άνοιξη του 22 ανοίγει παράθυρο για πρόωρες εκλογές, παρά την επιθυμία του κ. Μητσοτάκη, διότι δεν θα μπορεί να συγκρατήσει τη φθορά του, θα είναι επιταχυνόμενη. Όταν συνειδητοποιήσει ότι απειλείται με καταλυτική ήττα θα πάει σε εκλογές. Πότε θα ζητήσει εκλογές θα κριθεί από τις περιστάσεις στις οποίες βρίσκεται η χώρα”, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν και αποκάλυψε ότι ο Παύλος Πολάκης εμβολιάστηκε τις προηγούμενες μέρες, σημειώνοντας ότι κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ανεμβολίαστος.

“Υπενθύμισα στον κ. Πολάκη ότι έχει κάνει μία δημόσια δήλωση, ότι θα εμβολιαστεί το Σεπτέμβριο και μου είπε ότι θα μείνω σε αυτή τη δήλωση που έχω κάνει. Χθες το απόγευμα μου έστειλε με SMS την εικόνα από τον εμβολιασμό, ότι έκανε την υπόσχεσή του πράξη, λέγοντας ότι εγώ δεν είμαι αντιεμβολιαστής, ασκώ κριτική στο πλαίσιο της επιστημονικής μου προσέγγισης”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Α. Τσίπρας σχολίασε την τοποθέτηση Στυλιανίδη στο νέο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αποδίδοντάς την στην ένδεια στελεχών από την παράταξή της ΝΔ.

“Φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να βρει άριστα στελέχη στο κόμμα του, ούτε καν στην επικράτεια της χώρας και επέλεξε να εισάγει αρίστους από την Κύπρο. Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε βέρτιγκο, η κυβέρνηση σε αποδρομή”, τόνισε.

Τέλος για το θέμα της ακρίβειας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει σοβαρότατο έλλειμμα ενσυναίσθησης της πραγματικότητας και εκτίμησε, ότι ο χειμώνας που έρχεται, θα είναι άγριος για τη μεσαία τάξη.

Πηγή: ΕΡΤ1
Επιμέλεια: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος