Γ. Οικονόμου: Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το πρόγραμμα Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και Θάλασσας 2021-2027

Array

«Η πανδημία και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σε συνδυασμό με την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και την κλιματική κρίση, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα άλλαξαν άρδην τα πάντα στο παγκόσμιο σκηνικό», ανέφερε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Όποιος διαθέτει τόλμη, αποφασιστικότητα και γνώση δεν θα βουλιάξει υπό την πίεση των προαναφερθέντων συνθηκών, πρόσθεσε, τονίζοντας ακόμη ότι «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυτές τις κρίσεις, αποδυναμώνοντάς τες».

Επιπλέον, με «ελιγμούς στη διεθνή σκακιέρα», η κυβέρνηση πέτυχε να αλλάξει επίπεδο στην Ελλάδα, τοποθετώντας την ανάμεσα στις χώρες που έχουν ξεπεράσει δομικά προβήματα και ανεπάρκειες.

«Δεν μας αξίζει να αποκοπεί η πορεία της χώρας, που με τόσο κόπο κατακτήθηκε», συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα αποπνέει δυναμισμό κι έχει κερδίσει τον διεθνή σεβασμό. «Η κυβέρνηση κατάφερε να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή αλλά και την εθνική ασφάλεια, κρατώντας ψηλά τη χώρα».

Υπογράμμισε ότι η ιστορική εμπειρία έχει δείξει πως η επιτυχία από την καταστροφή απέχει μια λανθασμένη απόφαση επισημαίνοντας πως στον αντίποδα η αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζει παρωχημένες και ανεπίκαιρες πολιτικές αρχές, δεν έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία για να ανταποκριθεί στον κόσμο του σήμερα και στις προκλήσεις του.

Μίλησε για διαχωριστικές γραμμές που είναι σαφείς και έμπρακτες και είπε ότι ο νέος κόσμος απαιτεί εφευρετικές και θαρραλέες λύσεις. Υπογράμμισε επίσης πως οι πολίτες θα έχουν να επιλέξουν κατά βάση ανάμεσα σε δύο πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει στη θέση του πρωθυπουργού κι έχουν δοκιμαστεί στη θέση αυτή.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην είσπραξη μέχρι τέλος του χρόνου της έκτακτης εισφοράς 90% στα υπερέσοδα των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας. Βεβαιώθηκε ήδη από τη ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών ποσό 367 εκατομμυρίων ευρώ για την έκτακτη εισφορά 90%, με βάση την αύξηση του μικτού περιθωρίου κέρδους στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας και το ποσό αυτό θα είναι καταβλητέο μέχρι την 30η Δεκεμβρίου 2022. Θα ακολουθήσει η βεβαίωση άλλων 6,5 εκατ. ευρώ από τις υπόλοιπες ΔΟΥ και το συνολικό ποσό της έκτακτης εισφοράς για τη συγκεκριμένη περίοδο ανέρχεται στα 373,54 εκατ. ευρώ.

Μίλησε επίσης για πρωτοποριακές ρυθμίσεις που αποδεικνύουν υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία και είπε ότι η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Θέλησε ακόμη να αναφερθεί όπως είπε σε μια σημαντική εξέλιξη: Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Πρόγραμμα Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και Θάλασσας 2021-2027 με συνολικό προϋπολογισμό 519,64 εκατομμύρια ευρώ.

O κ. Οικονόμου, ερωτηθείς γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά σε μήνυση κατά του κ. Βαξεβάνη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, απάντησε ότι εφόσον βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα της Δικαιοσύνης, δεν μπορεί να γίνει ακόμη τίποτα. Επεσήμανε, μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να εμπιστευόμαστε την ελληνική Δικαιοσύνη. Την Πέμπτη θα ψηφιστεί μάλιστα νομοσχέδιο που θα απαγορεύει τη χρήση των κακόβουλων λογισμικών», επιβεβαίωσε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για δευτεροβάθμια υγεία, διευκρίνισε ότι οι γιατροί θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα, μόνο εφόσον έχουν εκλπηρώσει τις καθημερινές εργασίες στο δημόσιο.

Κλείνοντας, ο κ. Οικονόμου δήλωσε σχετικά με το περιστατικό του σοβαρού τραυματισμού  του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος τα ξημερώματα έβαλε βενζίνη χωρίς να πληρώσει, το εξής: «Οι αστυνομικές αρχές θα προβούν σε ανακοινώσεις ύστερα από την έρευνα που διενεργείται».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος