Γ. Οικονόμου: Δεν προσφέρει κάτι η επέκταση της υποχρεωτικότητας – Οι καταναλωτές στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι εμβολιασμένοι

Απέκλεισε το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Οικονόμου επικαλούμενος την ανάλυση των δεδομένων των εμβολιασμών, εξήγησε, ότι υπάρχει η εκτίμηση ότι η υποχρεωτικότητα δεν μπορεί να προσφέρει κάτι. Επιπρόσθετα σημείωσε ότι, στην υποχρεωτικότητα θα πρέπει να έχει κανείς έτοιμη  και την ποινή, το μέτρο που θα επιβληθεί σε περίπτωση μη εφαρμογής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν κατηγορηματικός ότι δεν θα ληφθούν ξανά οριζόντια μέτρα που θα αφορούν τους εμβολιασμένους, παρομοιάζοντας  μια τέτοια απόφαση με πισωγύρισμα. Συγκρίνοντας  το τέταρτο κύμα της πανδημίας με το περσινό επισήμανε ότι πλέον υπάρχουν πάνω από 6, 5 εκατ. πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, κάτι που κατά τεκμήριο προστατεύει από τη σοβαρή νόσηση.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι τα μέτρα που θα εφαρμοστούν αφορούν παρεμβάσεις , κυρίως στους ανεμβολίαστους ώστε να τους ασκηθεί μια έμμεση πίεση να εμβολιαστούν, να δυσκολέψει η πρόσβασή τους σε δραστηριότητες για να προστατευθούν οι ίδιοι, η οικογένειές τους και η κοινωνία αλλά και για να αντιληφθούν ότι η ζωή τους θα είναι ευκολότερη αν εμβολιαστούν.

Σε ότι αφορά τις διατυπωθείσες ανησυχίες των επαγγελματιών του λιανεμπορίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το 72% των ενηλίκων που αποτελούν το αγοραστικό τους κοινό είναι εμβολιασμένο και συνεπώς δεν συμπεριλαμβάνονται στο πλαίσιο των μέτρων.

Όπως επίσης τόνισε , συνεχίζεται η θωράκιση του συστήματος Υγείας ώστε να αντέξει την πίεση που δέχεται. Μίλησε για τις συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα για νοσηλεία covid αλλά και non covid περιστατικών, στην τροπολογία για ην είσοδο ιδιωτών γιατρών στις εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων  και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για επίταξη γιατρών, λέγοντας χαρακτηριστικά «αν χρειαστεί θα πάμε σε επίταξη γιατρών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε και το φαινόμενο της εξάντλησης του υγειονομικού προσωπικού υπογραμμίζοντας ότι η κοινωνία όλη τους χρωστά ευγνωμοσύνη και η πολιτεία συμβολικά και ουσιαστικά στάθηκε και θα σταθεί στο πλευρό τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος