Γ. Οικονόμου: Από το Σάββατο τα νέα μέτρα για την άρση των περιορισμών στους εμβολιασμένους

Από το Σάββατο θα ισχύσουν τα νέα μέτρα για την άρση των περιορισμών στους εμβολιασμένους στις “κόκκινες περιοχές” δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Aναφερόμενος στα μέτρα που ανακοινώθηκαν χτες για τους εμβολιασμένους, είπε ότι ήταν επιβεβλημένα γιατί ενίοτε τα μηνύματα, που δίνονταν με τους περιορισμούς για τους πλήρως εμβολιασμένους και τα τοπικά lockdown, ήταν αντιφατικά.  Όσον αφορά στην ελληνογαλλική συμφωνία,  ανέφερε πως αποτελεί το πρώτο βήμα για τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης, που αναβαθμίζει γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά τη χώρα μας. Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η εικόνα της χώρας αυτά τα δύο χρόνια που κυβερνά η ΝΔ δείχνει μία Ελλάδα που αλλάζει, που κοιτάζει μπροστά και δεν αφήνει κανέναν πίσω. Και αυτό φαίνεται, όπως υπογράμμισε, στη μείωση της ανεργίας, στην αύξηση της επιχειρηματικότητας, στις μεταρρυθμίσεις, στην εκπαίδευση, στο κύρος της χώρας.

«Σήμερα, στη Βουλή, οι βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια μέρα ιστορική, καθώς θα κληθούν να ψηφίσουν μια συμφωνία, η οποία αναβαθμίζει γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά τη χώρα μας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι η ελληνογαλλική συμφωνία αποτελεί το πρώτο βήμα για τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης. «Μια συμφωνία με τη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη της περιοχής. Μια συμφωνία που έχει δημιουργήσει βέρτιγκο στην Τουρκία», συνέχισε προσθέτοντας πως η συμφωνία είναι «ένα τόσο μεγάλο, ένα ιστορικής σημασίας μήνυμα, που καμία επικοινωνιακή κατάσταση δεν μπορεί να τη σκεπάσει, ακόμη κι αν πρόσκαιρα μπαίνει και αυτή δίπλα της στην ατζέντα».

Όπως σημείωσε, η συμφωνία αυξάνει το γεωπολιτικό αποτύπωμα της χώρας μας, εμπεδώνει τον ρόλο της στην Ανατολική Μεσόγειο και «όλοι σήμερα, στη Βουλή, πρέπει να την προσεγγίσουν ανάλογα με την κρισιμότητά της, το μέγεθος και τη σημασία που έχει για την πατρίδα και τους πολίτες».

Σε ό,τι αφορά την άρση των περιορισμών στους εμβολιασμένους στις «κόκκινες» περιοχές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από το Σάββατο διότι χρειάζεται ένα διάστημα για να βγει και να δημοσιευθεί η σχετική ΚΥΑ.

«Από την ώρα που λέμε ότι ο εμβολιασμένος είναι θωρακισμένος απέναντι στη νόσηση ή ακόμα κι αν νοσήσει είναι θωρακισμένος απέναντι στη βαριά νόσηση, από την ώρα που βλέπαμε ότι τα τοπικά lockdowns -στην ουσία- δεν συνεισέφεραν πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα στη γενικότερη επιδημιολογική εικόνα, κρίθηκε -και σωστά- ότι εδώ που είμαστε τώρα, μ’ ένα ποσοστό του πληθυσμού πάνω από 70% εμβολιασμένο, αυτοί που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να πάρουν πίσω τη ζωή τους, στην πληρότητά της.

Σε ότι αφορά το πολιτικό ζήτημα που προέκυψε με τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κ.Ο της Ν.Δ, ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο κ. Μπογδάνος είχε προειδοποιηθεί πριν από περίπου 3 εβδομάδες, δημόσια από τον ίδιο, να μην επαναλάβει συμπεριφορές που δεν σχετίζονται με τις αξίες της παράταξης.

Συμπλήρωσε δε, πως η αντίδραση της Κυβέρνησης και του κ. Δένδια ήταν αυτή που έπρεπε. Ο κ. Οικονόμου είπε επίσης ότι η κυβέρνηση μας δικαιώνεται από την προτίμηση των πολιτών στις δημοσκοπήσεις.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η εικόνα της χώρας αυτά τα δύο χρόνια που κυβερνά ο Κυριάκος Μητσοτάκης -έτσι όπως αποτυπώνεται όχι μόνο στους αριθμούς και στους δείκτες, αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών- δείχνει μία Ελλάδα που αλλάζει, που κοιτάζει μπροστά και δεν αφήνει κανέναν πίσω.

«Κι αυτό φαίνεται όπου και να κοιτάξετε. Στη μείωση της ανεργίας, στην αύξηση της επιχειρηματικότητας, στις μεταρρυθμίσεις, στην εκπαίδευση, στο κύρος της χώρας. Όπου και να δει κανείς, παρά τα προβλήματα, έχουν γίνει μεγάλα βήματα μπροστά. Και τα βήματα αυτά, δεν έγιναν εν κενώ. Έγιναν γιατί ακολουθείται μια πολιτική με ένα συγκεκριμένο ύφος, που ξέρει να ξεχωρίζει τα μεγάλα από τα μικρά. Και αποτυπώνεται αυτό και στην αποδοχή των πολιτών. Η Νέα Δημοκρατία μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά μεγαλύτερη από αυτή που τον κέρδισε στις προηγούμενες εκλογές», επεσήμανε.

Τέλος και μεταξύ άλλων, κληθείς να επιβεβαιώσει τα σενάρια για αύξηση της επιδότησης για την ηλεκτρική ενέργεια, είπε ότι οι ανατιμήσεις είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να μην μείνει κανένας αβοήθητος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος