Γ. Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί και πάλι να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού κατεστημένου

Γ. Οικονόμου: Οι Έλληνες θυμούνται τον κ. Τσίπρα να κατασκευάζει μια σειρά από υποτιθέμενα σκάνδαλα

«Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί και πάλι να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού κατεστημένου (…) Η κυβέρνηση σταθερά υπηρετεί την ενότητα της κοινωνίας, κι όχι τον διχασμό και την πόλωση», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης.

Πρόσθεσε, ακόμα:

«Αυτός που επιλέγει να ξέρει ψέματα, θα πρέπει να έχει καλή μνήμη για να θυμάται τι έχει πει, γιατί οι πολίτες θυμούνται άριστα (…)

Οι Έλληνες θυμούνται τον κ. Τσίπρα να υποδαυλίζει το κίνημα των “Αγανακτισμένων” (…)

Οι Έλληνες θυμούνται τον κ. Τσίπρα να κατασκευάζει μια σειρά από υποτιθέμενα σκάνδαλα (…)

Ως γνήσιος εκφραστής του τραμπισμού ο κ. Τσίπρας εισηγείται πρόταση υποβάθμισης του κοινοβουλευτισμού. Ο κατήφορός του είναι εκτός κάθε ορίου. Όλοι οι θεσμοί καταργούνται και αντικαθίστανται από το κόμμα.

Συμπληρώνει 15 χρόνια στην ηγεσία του κόμματός του. Όλη του η πορεία δείχνει ότι ελάχιστα απέχουν από τους τραμπικούς και από τους μιμητές του στη Βραζιλία. Δεν γνωρίζει ίχνος ιστορίας ότι όλοι όσοι έβλαψαν τη Δημοκρατία ξεκίνησαν τα εγχειρήματα εκτροπής με επίθεση στον κοινοβουλευτισμό;

Όσο εκτίθεται και αποκαλύπτεται θα μείνει μόνος. Η κυβέρνηση με την κοινωνία στο πλευρό της διασφαλίζει και εγγυάται τη δημοκρατική ομαλότητα.

Μέχρι τις εκλογές θα συνεχίσουμε την προσπάθεια στήριξης της κοινωνίας και της πατρίδας. Είμαστε εδώ για να καταθέσουμε με αξιοπιστία και τεκμηρίωση την πρότασή μας για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας.

Την Ελλάδα της ασφάλειας και της προκοπής. Να ξεκαθαρίσω ότι η κυβέρνηση και η παράταξη απεχθάνεται την ένταση και την οξύτητα. Δεν επιδιώξαμε αυτό το κλίμα, είμαστε όμως υποχρεωμένοι να απαντήσουμε δυναμικά για να μη δηλητηριαστεί ο δημόσιος χώρος. Θα προστατέψουμε τη Δημοκρατία από οποιαδήποτε πρόκληση και προσπάθεια απονομιμοποίησής της».

Με νομοθετική διάταξη που εισηγείται η κυβέρνηση, τίθεται φραγμός στο να συμμετέχουν στις εκλογές εγκληματικές οργανώσεις που εμφανίζονται με τον μανδύα πολιτικού κόμματος» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

«Η νομοθετική διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και απολύτως καθαρή στην επιδίωξή της. Πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα ενότητας απέναντι στους νεοναζί» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν κατά της Ελλάδας, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η χώρα ούτε απειλείται, ούτε εκφοβίζεται. Η ελληνική διπλωματία φροντίζει να καθιστά την τουρκική προκλητικότητα γνωστή στην διεθνή κοινή γνώμη».

«Έχει φανεί ότι η ελληνική διπλωματία φροντίζει να καθιστά γνωστή στους εταίρους και τους συμμάχους μας την τουρκική προκλητικότητα και τις παράνομες πράξεις της τουρκικής ηγεσίας» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

«Η κυβέρνηση εξαιρεί πλήρως τους καλλιτέχνες από το σκέλος του Προεδρικού Διατάγματος που τους αφορά», είπε ακόμα, αναφερθείς στο θέμα των κλιμακούμενων κινητοποιήσεων των καλλιτεχνών.

Η Ελλάδα βελτίωσε την κατάταξή της κατά 16 θέσεις στο Δείκτη Αντίληψης Διαφθορά και κατά 9 θέσεις στο στο Democracy Index 2022

Διεθνείς οργανισμοί αναγνωρίζουν και καταγράφουν την πρόοδο της Ελλάδας σε όλους τους τομείς.

Την προηγούμενη Παρασκευή, στον τομέα της οικονομίας, ο οίκος αξιολόγησης Fitch προχώρησε στην αναβάθμιση της πιστοληπτική ικανότητας της χώρας μας, φέρνοντάς την και αυτός ένα σκαλί πριν από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Την Τρίτη έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας αναβαθμίζει τη διεθνή κατάταξη της χώρα μας κατά 16 θέσεις στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς (CPI), από την 67η στην 51η κατά την τελευταία τετραετία, αναδεικνύοντας την πρόοδο που συντελείται.

Στα αποτελέσματα αυτά συμβάλλει αφενός ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Κράτους που περιορίζει τις διαπροσωπικές επαφές κατά τις συναλλαγές με το Δημόσιο, και αφετέρου η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, που τόσο έχει κατασυκοφαντηθεί, με το πολυσχιδές ελεγκτικό έργο της. Ιδίως μάλιστα με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς, την εφαρμογή κρίσιμων μεταρρυθμίσεων σε μια σειρά από πεδία: του Εσωτερικού Ελέγχου, της ρύθμισης Δραστηριοτήτων Επιρροής, της Πολιτικής Δώρου, της Σύγκρουσης Συμφερόντων και της προστασίας προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις, καθώς και με την εισαγωγή καινοτομιών όπως, ο θεσμός του Συμβούλου Ακεραιότητας.

Επίσης, χθες, στο Democracy Index 2022 η Ελλάδα ανέβηκε από την 34η στην 25η θέση, βελτίωση δηλαδή στη θέση κατάταξης κατά εννιά θέσεις. Στην Έκθεση υπάρχουν μια σειρά από παρατηρήσεις. Παρά, όμως, τις όποιες παρατηρήσεις και επισημάνσεις η Ελλάδα παρουσιάζει σημαντική άνοδο. Η σημαντική αυτή άνοδος

αποδίδεται από το διεθνή οργανισμό στις πολιτικές της Κυβέρνησης για την ενίσχυση της πολιτικής συμμετοχής, την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, την εμπιστοσύνη των πολιτών στο Κράτος που αυξήθηκε, την αποτελεσματική εκστρατεία εμβολιασμού και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Να υπενθυμίσω ότι στη διάρκεια της δεκαετίας 2010-2019, στην ίδια Έκθεση, η Ελλάδα είχε κατρακυλήσει σε πολύ χαμηλότερες θέσεις.

Ιδιαίτερο, δε, ενδιαφέρον, μέσα και στο κλίμα των τελευταίων ημερών, έχει και η σύγκριση στην ίδια Έκθεση, με την κατάταξη, με τη θέση που είχε η χώρα μας το 2018. Το 2018 ήταν τελευταία χρονιά με πλήρη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το 2018 η Ελλάδα βρισκόταν στη θέση 40 με βαθμολογία 7,29. Το 2022 η Ελλάδα είναι στη θέση 25 με βαθμολογία 7,97. Με απλά λόγια σύμφωνα με την Έκθεση η χώρα μας, κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης τετραετίας μας, ανέβηκε στο συγκεκριμένο δείκτη κατά 15 θέσεις.

Πρόκειται για ακόμη δύο εξελίξεις, Εκθέσεις, που γκρεμίζουν τη μαύρη προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, που με μια καλά σχεδιασμένη μεθόδευση είναι η αλήθεια, προσπαθεί σώνει και καλά να πείσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ότι δεν ζουν στην Ελλάδα, αλλά σε μια τριτοκοσμική, ανελεύθερη και σχεδόν δικτατορική χώρα. Σώνει και καλά! Αυτή η επιλογή, από μόνη της, φανερώνει την αμετροέπεια και την αλαζονεία. Γιατί δεν υπάρχει πιο αμετροεπής πράξη, από την υποτίμηση της λογικής, της γνώμης, της άποψης των πολιτών.

Προκαταβολή 100 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης στην έκδοση επικουρικών συντάξεων

Η Κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της, δίνοντας λύσεις σε χρόνια προβλήματα, που αφορούν στην καθημερινότητα και τη ζωή των πολιτών. Μετά τη λύση που δόθηκε στην ντροπή των εκκρεμών κύριων συντάξεων, προχωρούμε τώρα στην αντιμετώπιση του προβλήματος και των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων. Με τροπολογία που κατατίθεται άμεσα δρομολογούνται δύο σημαντικές παρεμβάσεις.

Η πρώτη -και σημαντικότερη- παρέμβαση αφορά στη χορήγηση προκαταβολής για τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου. Η προκαταβολή χορηγείται έως τις 15 Μαρτίου 2023 -χωρίς να είναι απαραίτητο να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια ο δικαιούχος- και ισούται με 100 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης της έκδοσης για επικουρικές συντάξεις γήρατος, 50 ευρώ για επικουρικές συντάξεις λόγω αναπηρίας, καθώς και για τον επιζώντα σύζυγο που ζητά να του χορηγηθεί επικουρική σύνταξη λόγω θανάτου. Για παράδειγμα, εάν κάποιος που πληροί τις προϋποθέσεις περιμένει ένα χρόνο να πάρει την επικουρική σύνταξη

λόγω γήρατος, θα εισπράξει έως τα μέσα Μαρτίου εφάπαξ ποσό 1.200 ευρώ, εάν περιμένει δύο χρόνια 2.400 ευρώ κ.ο.κ..

Η δεύτερη παρέμβαση αφορά στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του μηχανισμού έκδοσης επικουρικών συντάξεων με διαδικασία fast track που έχει, ήδη, θεσπιστεί. Προβλέπει ότι οι επικουρικές συντάξεις θα εκδίδονται από τον τελευταίο πρώην φορέα στον οποίο υπαγόταν ο συνταξιούχος και έτσι απλουστεύεται και επιταχύνεται ακόμη περισσότερο η διαδικασία έκδοσης σύνταξης. Όσα πετυχαίνουμε για τις συντάξεις – συνεχίζουμε την προσπάθεια για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων, όλων των στρεβλώσεων που παραμένουν σε εκκρεμότητα- είναι η απόδειξη του έμπρακτου σεβασμού της Κυβέρνησης προς τους πολίτες που μόχθησαν μια ζωή για να έχουν αυτό το εισόδημα σε αυτή τη φάση της ζωής τους.

«Ευαγγελισμός»: Το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αττικής χωρίς ράντζα

Όπως είναι γνωστό, κατά το τελευταίο διάστημα υπήρξε πολύ σημαντική πίεση στα νοσοκομεία μας -ιδίως στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών- εξαιτίας της έξαρσης των ιώσεων. Η Κυβέρνησή μας κατέβαλε και εξακολουθεί να καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες τόσο για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, όσο και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών. Είναι σημαντικό ότι προχθές, Τρίτη, ο «Ευαγγελισμός», το μεγαλύτερο νοσοκομείο, μηδένισε για πρώτη φορά, τα ράντζα. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ των Υπουργείων Υγείας και Εθνικής Άμυνας για την ταυτόχρονη εφημέρευση «Ευαγγελισμού» και «ΝΙΜΤΣ» και προβλέπει ότι το τελευταίο θα διαθέτει έως και 50 κλίνες για τις ανάγκες νοσηλείας περιστατικών που θα διακομίζονται μέσω του ΕΚΑΒ.

Στο σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας είναι να επεκταθεί το μοντέλο αυτό και σε άλλα νοσοκομεία. Έτσι, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ενίσχυση των νοσοκομείων από 2-3 ιδιωτικές κλινικές χωρίς καμία επιβάρυνση του ασθενούς.

Συγκεκριμένα, το «Αττικό», που έχει επίσης πολύ μεγάλο πρόβλημα, θα επικουρείται από την ιδιωτική κλινική «Ιατρικό Περιστερίου», ενώ τα νοσοκομεία «Λαϊκό» και «Γεννηματά», θα επικουρούνται εκτός από το «ΝΙΜΤΣ» από τα νοσοκομεία «Παμμακάριστος», την ιδιωτική κλινική «Ερρίκος Ντυνάν» και άλλη μία ιδιωτική δομή. Η Κυβέρνησή μας αδιάκοπα και σταδιακά καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να βελτιώνεται η κατάσταση στα νοσοκομεία. Και θα συνεχίσουμε επίμονα και συστηματικά, ανταποκρινόμενοι σε αυτή την κοινωνική απαίτηση.

Τέλος, σχολιάζοντας χθεσινή δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1 ο κ. Οικονόμου παρατήρησε πως η κυβέρνηση, που διανύει τον τελευταίο χρόνο της θητείας της εξακολουθεί διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγές: ΕΡΤ | ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος