Γ. Οικονόμου: Η κάλπη στις 21 Μαΐου είναι καθοριστική – Οι πολίτες θα συγκρίνουν την Ελλάδα του 2023 με την Ελλάδα του 2019

«Έχουμε μια κάλπη μπροστά μας, είναι η κάλπη των εκλογών της 21ης Μαΐου. Αυτό που λέμε στον ελληνικό λαό με πολύ μεγάλη σαφήνεια είναι ότι αυτή η κάλπη είναι κρίσιμη και καθοριστική για να διαμορφώσει τις πολιτικές εξελίξεις της επόμενης μέρας. Σ’ αυτή την κάλπη ζητάμε και θέλουμε ισχυρή Νέα Δημοκρατία, τόσο ισχυρή έτσι ώστε σε ένα περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής να προκύψει μια κυβέρνηση που θα εμπνέει σοβαρότητα, σταθερότητα και κυρίως το αίσθημα της συνέχειας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

«Μη ρωτάτε εμάς για συνεργασίες, είμαστε πάρα πολύ σαφείς. Ρωτήστε για συνεργασίες εκείνους που πιστεύουν ότι η απλή αναλογική είναι ένα σύστημα το οποίο μπορεί να προσφέρει στη χώρα σταθερότητα. Εμείς, αυτό που λέμε από την πρώτη στιγμή είναι ότι στην πρώτη κάλπη της 21ης Μαΐου οι πολίτες θα κληθούν να συγκρίνουν την Ελλάδα του 2023 με την Ελλάδα του 2019, να συγκρίνουν και να αξιολογήσουν προτάσεις και αξιοπιστία για το πώς η χώρα θα πορευτεί την επόμενη μέρα» πρόσθεσε.

«Να μας πουν ότι “προοδευτική διακυβέρνηση” είναι ο κ. Βαρουφάκης που θα κυβερνά μαζί με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Ανδρουλάκη» υπογράμμισε.

Για το μεταναστευτικό και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα σε ό, τι αφορά το θέμα του προσφυγικού, του μεταναστευτικού, οχυρώνεται πίσω από θέσεις οι οποίες στην ουσία φωτογραφίζουν την πρόθεσή του να επανέλθει η χώρα στην κατάσταση χάους που ζήσαμε το 2015-2019. Δεν είναι μεμονωμένα τα περιστατικά. Η τροπολογία του κ. Παπαδημούλη κόντρα στην απόφαση για την υποστήριξη μέτρων επιτήρησης στον φράχτη. Η δημόσια τοποθέτηση του κ. Τζανακόπουλου ότι ο φράχτης στον Έβρο είναι παράνομος. Τα μισόλογα στις συνεχείς μας ερωτήσεις για τον αν στην οποιαδήποτε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σε ένα σχήμα διακυβέρνησης θα γκρέμιζε το φράχτη ή θα συνέχιζε τον φράχτη. Οι συνεχείς μας ερωτήσεις αν η θάλασσα έχει σύνορα ή αν δεν έχει σύνορα. Οι τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στελεχών του και στο εσωτερικό – κυρίως όμως στο εξωτερικό – οι οποίες σπεύδουν συνεχώς να υιοθετήσουν απόψεις που συκοφαντούν τη χώρα μας. Θυμόμαστε την περίπτωση του δήθεν νεκρού παιδιού στον Έβρο. Σε ό,τι αφορά το θέμα του προσφυγικού και του μεταναστευτικού, αυτό που με συνέπεια κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 4 χρόνια, είναι να συκοφαντεί τη χώρα στο εξωτερικό, υιοθετώντας την προπαγάνδα της απέναντι πλευράς, ή υιοθετώντας πράγματα τα οποία εκθέτουν τη χώρα» είπε.

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι «η πατριωτική πολιτική δεν είναι κενή περιεχομένου, σημαίνει να ενισχύεις τη διεθνή ισχύ της χώρας, να θωρακίζεις τα σύνορα, να ενισχύεις την αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων, να φυλάς τα σύνορα, να αντιμετωπίζεις φαινόμενα σαν και αυτά που ζήσαμε το 2015-2019, όπου οι μετανάστες που “λιάζονταν” ή “έψαχναν για επενδύσεις στην ελληνική Περιφέρεια”, διέλυαν τον κοινωνικό ιστό και ταυτόχρονα δεν είχαν και μια αξιοπρεπή αντιμετώπιση, όπως οφείλουν να έχουν από μια πολιτισμένη χώρα».

«Θυμόμαστε τις εικόνες της Μόριας και της Ειδομένης, στις εθνικές οδούς, στις γειτονιές των πόλεων και βλέπουμε ποια είναι η κατάσταση σήμερα και σε ό, τι αφορά στη θωράκιση των συνόρων και σε ό, τι αφορά στην αξιοπρεπή διαβίωση των ανθρώπων που έρχονται εδώ. Γιατί ταυτόχρονα με την υποχρέωση μας να φυλάμε τα σύνορα, είμαστε ένα ευρωπαϊκό κράτος, έχουμε παραδοσιακές ανθρωπιστικές αξίες τις οποίες τιμούμε και ως προς την έκφραση υποστήριξης και αξιοπρεπούς διαβίωσης των ανθρώπων αυτών» πρόσθεσε.

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με όλους τους σιδηροδρομικούς, τις διοικήσεις έτσι ώστε η επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων, που έχει γίνει σε ένα τμήμα, που έχει γίνει για τις εμπορικές αμαξοστοιχίες και για κάποιες άλλες τοπικές γραμμές, να συνεχιστεί και να προχωρήσει με ασφάλεια. «Εξελίσσεται και με πολύ γρήγορους ρυθμούς, η επικοινωνία με ειδικούς από την Ευρώπη και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με αξιωματούχους σιδηροδρομικών Αρχών, ευρωπαϊκών χωρών, που έχουν πιο προηγμένα σιδηροδρομικά συστήματα από εμάς, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και για την υποστήριξη. Η ανασυγκρότηση των σιδηροδρόμων και μεσοπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα είναι κεντρική και βασική μας προϋπόθεση, όπως και βασική μας προτεραιότητα είναι να υλοποιηθεί αυτό που εξαγγείλαμε πριν από 15 μέρες, η ασφαλής επανεκκίνηση στο σύνολο του δικτύου» είπε.

Επιπλέον τόνισε η κυβέρνηση είναι δίπλα στην κοινωνία για να υπάρξει μια προστασία, προκειμένου να μην αυξηθούν τα κόκκινα δάνεια. «Μεταξύ του 2019 και του 2023 στη χώρα άλλαξαν πολλά. Ένα από αυτά που δεν άλλαξαν είναι ο κ. Τσίπρας. Ένα από αυτά που δεν άλλαξαν είναι οι εύκολες υποσχέσεις, οι υποσχέσεις για παροχές από τα «λεφτόδεντρα» των φόρων. Ο κ. Δραγασάκης μας έδωσε μια πρόγευση, σε μια πρόσφατη τοποθέτησή του, στο συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας. Ποιος τον πιστεύει τον κ. Τσίπρα; Ποιος πιστεύει έναν άνθρωπο που έγινε πρωθυπουργός, παίζοντας με τον πόνο των ανθρώπων για τις οικονομικές τους υποχρεώσεις ότι θα τις διαγράψει όλες και ήταν ο πολιτικός της υπερφορολόγησης, ο πρωθυπουργός της εξόντωσης της μεσαίας τάξης. Ποιος μπορεί να πιστέψει έναν πρωθυπουργό που οι παροχές και οι εξαγγελίες του δεν βασίζονται σε λογαριασμό με χαρτί και με μολύβι, αλλά από νούμερα που πετά στον αέρα στη λογική των “Τσιπρονόμικς”. Ποιος μπορεί να πιστέψει έναν τέτοιο πρωθυπουργό; Πιστεύει ότι ο κόσμος είναι αφελής; Δεν έζησε αυτές τις υποσχέσεις και στο παρελθόν;» ανέφερε. Τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι κεντρική προτεραιότητα της επόμενης τετραετίας είναι η αύξηση των μισθών, η σύγκλιση με το μέσο όρο της Ε.Ε.. «Όπως καταφέραμε και μειώσαμε τους φόρους αυτή την πρώτη τετραετία, έτσι θα καταφέρουμε να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τους μισθούς. Αυξήθηκε 20% από το 2019 μέχρι σήμερα ο κατώτατος μισθός.

Η κυβέρνηση, προκειμένου να περιορίσει το αποτύπωμα της ακρίβειας στον οικονομικό βίο των νοικοκυριών – ποτέ δεν είπαμε ότι θα εξαφανίσουμε την παγκόσμια ακρίβεια, ότι θα μπορέσουμε να υψώσουμε ένα τείχος που θα εκμηδενίσει και δεν θα διεισδύσει στη χώρα ο παγκόσμιος πληθωρισμός- εφάρμοσε μια σειρά από μέτρα που είχαν ουσιαστική αποτελεσματικότητα στη ζωή των πολιτών. Τα προϊόντα στο “Καλάθι του Νοικοκυριού” – πάρα πολλά προϊόντα άμεσης ανάγκης – είναι απολύτως προστατευμένα από διακυμάνσεις τιμών για να μπορεί ο κόσμος να ανταποκρίνεται. Πόσοι προσπάθησαν να χλευάσουν το «καλάθι», πόσοι προσπάθησαν να υποβιβάσουν αυτή την πρωτοβουλία; Με το “Market Pass” μια τετραμελής οικογένεια με δύο παιδιά μπορεί να έχει 52 ευρώ το μήνα για τις αγορές τους στο σουπερμάρκετ, επιπλέον από όλα τα υπόλοιπα. Σε όλη αυτή τη δυσμενή πραγματικότητα για την ελληνική οικογένεια, η κυβέρνηση δεν έχει κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι σε ένα τεράστιο φαινόμενο που πλήττει την Ευρώπη και όλο τον κόσμο» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος