Γ. Οικονόμου: Αν η σύμβαση 717 είχε ολοκληρωθεί το δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί

Ο κ. Τσίπρας για ακόμα μια φορά προσπάθησε να μετατρέψει τον πόνο σε θέαμα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Κριτική στην αντιπολίτευση άσκησε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον Αντ1 με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο κέντρο τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού σταθμού.

Ο κ. Οικονόμου, δήλωσε ότι το 2019 ήταν λειτουργικό ένα ποσοστό της τάξης του 18% του έργου των σιδηροδρόμων και σήμερα είμαστε στο 75%. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το ότι αναλάβαμε την ευθύνη σημαίνει μια παραίτηση ενώ εξηγήσαμε στον λαό σε τι κατάσταση παραλάβαμε το έργο. είχαμε ένα τραγικό δυστύχημα και τα αίτια είναι πολλά. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην δική μας δέσμευση.

Επίσης, επισήμανε ότι «υπήρχε τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης στην Λάρισα. Ο σταθμάρχης μπορούσε να γίνει χάραξη της γραμμής και να παρακολουθεί το τρένο για 7,5 χιλιόμετρα. Θλιβερό αυτό που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας χθες. Γιατί για ακόμα μια φορά προσπάθησε να μετατρέψει τον πόνο σε θέαμα, γιατί δεν πήγε εκεί που έγιναν τα περιστατικά; Γιατί δεν έκανε την κίνηση να πάει στον μοιραίο σταθμό.
Παίζουμε με τις λέξεις και αυτό είναι επικίνδυνο, ολοκληρωμένο σύστημα τηλεδιοίκησης θα υπάρχει τον Σεπτέμβριο. Το ερώτημα είναι με τον υπάρχον σύστημα ο σταθμάρχης θα μπορούσε να είχε κάνει σωστά την δουλειά του; Αν η σύμβαση 717 είχε ολοκληρωθεί το δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί».

Σχετικά με το θέμα της υποψηφιότητας του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στις επερχόμενες εκλογές είπε ότι όλα είναι ανοικτά.

Το βράδυ της Δευτέρας 20/3, μιλώντας στο Mega, ο κ. Οικονόμου, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Ο Πρωθυπουργός πολύ σύντομα θα αποσαφηνίσει τις προθέσεις του. Είχαμε πει ότι οι εκλογές θα γίνουν την Άνοιξη και δεν νομίζω ότι αυτός ο σχεδιασμός θα ξεφύγει από αυτό το χρονοδιάγραμμα.

Πολύ σύντομα θα έχουμε και πιο συγκεκριμένες ειδήσεις προς την κατεύθυνση αυτή. Το σημαντικό δεν είναι οι ημερομηνίες, αλλά να αναδειχθούν τα διλήμματα, τα διακυβεύματα, η κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα και όλα αυτά που και πριν, αλλά και τώρα -μετά την τραγωδία των Τεμπών- αναδεικνύονται ακόμα πιο επιτακτικά. Κοντά στο Πάσχα θα υπάρχουν ανακοινώσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος