Γ. Κύρτσος: Η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα (audio)

Όλοι θέλουμε δημοκρατία, το θέμα είναι τί κάνουμε για να αποδείξουμε ότι η δημοκρατία στην πράξη μπορεί να προστατεύσει τα βασικά κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα του πολίτη, ανέφερε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος, μιλώντας στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» με την Έλενα Καραγιάννη στο Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Συμπλήρωσε δε ότι εξαιτίας της παρατεινόμενης κρίσης και των άλυτων προβλημάτων που αυτή προκάλεσε, φθείρεται η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και των δημοκρατικών θεσμών εν γένει ως προς την αποτελεσματικότητά τους.

Σε ερώτηση για το αν η Κυβέρνηση διευρύνει τη λειτουργία των θεσμών, ο κ. Κύρτσος δε συμφώνησε λέγοντας ότι μάλλον επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα επειδή αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα οικονομικά και κοινωνικά θέματα.

Το γεγονός ότι μας πηγαίνει στα θεσμικά, επισήμανε ο κ. Κύρτσος, συμβαίνει σε ακατάλληλη χρονική στιγμή αφού δεν έχει δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα σε ένα πλαίσιο επικοινωνίας και συνεργασιών.

Ερωτηθείς επιπλέον να σχολιάσει την επιχειρούμενη εκλογή Προέδρου απευθείας από το λαό, ο ευρωβουλευτής απάντησε ότι κάτι τέτοιο τον αφήνει αδιάφορο καθώς, όπως είπε «ούτε μεταξύ μας μπορούμε να συνεννοηθούμε».

Άλλωστε, πρόσθεσε, «θα προτιμούσα Πρόεδρο με περιορισμένες αρμοδιότητες αλλά να μην απειλείται η βιωσιμότητα της Κυβέρνησης όταν δεν επιτυγχάνεται η εκλογή ΠτΔ από τη Βουλή».

Σχετικά με το τι θα πρέπει να περιέχει η αντιπολιτευτική ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Κύρτσος υπογράμμισε ότι σε υψηλό επίπεδο τα στελέχη του κόμματος πιστεύουν ότι το αίτημα για εκλογές με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι άκαιρο.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι μέσα στο 2017 η Κυβέρνηση ίσως χάσει τις κοινωνικές της εφεδρείες και ότι αν δεν έχουν αποτέλεσμα τα σκληρά μέτρα, θα επέλθει πολιτική κόπωση.

Υποχρέωση της Νέας Δημοκρατίας είναι- κατά τον κ. Κύρτσο- η εποικοδομητική κριτική και όχι ο στείρος καταγγελτικός λόγος που κινδυνεύει να φθείρει την προοπτική της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος