Γ.Κουμουτσάκος: «Ευρωπαϊκό ζήτημα το προσφυγικό»

Με τους πρέσβεις των κρατών-μελών της ΕΕ στην Ελλάδα συναντήθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε ότι το προσφυγικό ζήτημα δεν είναι ελληνικό, αλλά πρωτίστως ευρωπαϊκό και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Επίσης, υπογράμμισε ότι όταν υπάρχει θέμα στην πρώτη γραμμή των αφίξεων, τα νησιά και τον Έβρο, όλα τα κράτη οφείλουν να συνδράμουν με την καλύτερη φύλαξη των συνόρων και τη δικαιότερη ανακατανομή των βαρών μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων, γι ‘αυτό και η Ελλάδα υποστηρίζει αποτελεσματικούς ευρωπαϊκούς μηχανισμούς ανακατανομής και επιστροφών σε τρίτες χώρες.

Σχετικά με τη Κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, την οποία ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε κρίσιμης σημασίας, τόνισε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές οφείλουν να αναλάβουν ενεργά τις ευθύνες τους: Η Τουρκία να εκριζώνει δίκτυα διακινητών και να μην επιτρέπει το άνοιγμα νέων μεταναστευτικών οδών προς την Ευρώπη, η Ελλάδα να προχωρά σε μία ουσιαστική πολιτική επιστροφών και η Ευρώπη να κάνει αυτό που της αναλογεί.

Πηγή: ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος