Γ. Κατρούγκαλος: Το καρότο είναι σαφέστατο, το μαστίγιο σχεδόν αόρατο (audio)

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, πρώην υπουργός Εξωτερικών, βουλευτής και Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως «δεν φαίνεται σε καμμία περίπτωση να έχουμε πάρει αυτό που ζητούσαμε» από την Σύνοδο Κορυφής, αποδίδοντας ευθύνη στην προετοιμασία της Ελληνικής Κυβέρνησης και αναρωτώμενος αν είχε αντιληφθεί η κυβέρνηση τις επιπτώσεις του να συμφωνήσει στο ΝΑΤΟ σε μηχανισμό αποκλιμάκωσης την ημέρα που ήθελε να ζητήσει κυρώσεις για την Τουρκία.
«Περάσαμε πολύ κάτω από τον πήχυ που είχαμε θέσει» υπογράμμισε ο κ. Κατρούγκαλος και σημείωσε πως ο κ. Ερντογάν «πέτυχε αυτό που ήθελε μετά από 40 ημέρες πρωτοφανούς αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας».
Ο πρώην υπ. Εξωτερικών εκτίμησε ότι θα ξαναρχίσει ο διάλογος, όμως ο διάλογος ξεκινά με την σαφή πρόθεση της Τουρκίας να βάλει όλα τα πράγματα στο τραπέζι κάτι που εμείς δεν θα δεχθούμε σε καμμία περίπτωση.
Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως «ουσιαστικά χάδια δέχεται η Τουρκία από την Ευρώπη και όχι κυρώσεις».
Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις στο μέτωπο της Παιδείας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η υπουργός Παιδείας υπονομεύει τον ρόλο της καταργεί τον εαυτό της» καθώς, όπως είπε, είναι αντισυνταγματική η απειλή από την Πολιτεία να στερεί την παροχή εκπαίδευσης από οποιονδήποτε μαθητή.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος