Γ. Κατρούγκαλος: «Ναι στο διάλογο με την Τουρκία αλλά με δική μας ατζέντα»

«Ποια ήταν ακριβώς η τουρκική πρόταση 6 σημείων; Ποια ήταν η απάντηση, αν υπήρξε» διερωτάται ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ

«Οι σεισμοί δημιούργησαν προϋποθέσεις αλλαγής του κλίματος και προώθησης του διαλόγου με την Τουρκία. Γι’ αυτό χρειάζεται εθνική στρατηγική και να θέτουμε εμείς την ατζέντα, όχι να ακολουθούμε τυφλά ατζέντες τρίτων ή να απαντάμε αμήχανα στις τουρκικές προτάσεις», τονίζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Δυστυχώς», προσθέτει, «μαθαίνουμε για μια ακόμη φορά από την τουρκική πλευρά τις εξελίξεις για προτάσεις που δεν αφορούν έναν τέτοιο διάλογο, που εμείς προωθούμε από το 2021, όταν άλλοι επένδυαν στο δόγμα της δήθεν απομονωμένης Τουρκίας». Κατόπιν αυτών, ο κ. Κατρούγκαλος θέτει τα εξής ερωτήματα:

«Ποια ήταν ακριβώς η τουρκική πρόταση 6 σημείων; Ποια ήταν η απάντηση και αν δεν υπήρξε, γιατί δεν κατέθεσε η Ελλάδα αντιπροτάσεις για διάλογο εδώ και δύο μήνες; Ο κ. Μητσοτάκης έχει προτάσεις για διάλογο; Ή προσχωρεί στη γραμμή της κ. Μπακογιάννη: για οριοθέτηση ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς εκεί επέκταση των χωρικών υδάτων. Και για συνεκμετάλλευση -όπως λένε και ενεργειακοί παράγοντες- χωρίς οριοθέτηση ΑΟΖ;».

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «για εμάς αυτές οι θέσεις δεν αποτελούν βάση για διάλογο με ορίζοντα λύσης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος