Γ. Αμανατίδης στο Πρώτο: Η ΝΔ “κλείνει” το μάτι στα άκρα (audio)


«Η πρωτοβουλία αυτή τη στιγμή είναι προς την πλευρά της κυβέρνησης. Τοποθετηθήκαμε στη συγκεκριμένη διάταξη και καταθέσαμε τη δική μας συγκεκριμένη πρόταση με εναλλακτική τη συζήτηση της πρότασης – να δούμε πώς μπορεί να διαμορφωθεί – των κ. Κοντιάδη και Αλιβιζάτου, των συνταγματολόγων και νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι από τη μεριά της κυβέρνησης. Εάν επιμείνει στην αυτούσια διάταξη, δεν ξέρω ποια θα είναι η στάση μας και ελπίζουμε μέχρι τότε να υπάρχουν εξελίξεις» ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Αμανατίδης, σχετικά με τη διάταξη «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη που φέρνει η κυβέρνηση.

«Πάντοτε οι νόμοι έτσι κι αλλιώς ψηφίζονται με την πλειοψηφία. Γι’ αυτό και είπα ότι η Νέα Δημοκρατία έχει το μαχαίρι και το πεπόνι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αμανατίδης.

Σχετικά με την ρητή αναφορά στη ναζιστική ιδεολογία, που ζητά να υπάρχει στην τροπολογία ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αμανατίδης, σχολίασε πως «είναι περισσότερο ζήτημα των τάσεων και των ομάδων που έχει στο εσωτερικό της το κυβερνητικό κόμμα, που δεν της επιτρέπει να κάνει αυτή τη διατύπωση». «Το θέμα δεν είναι αν το έχει στο μυαλό της σε όχι. Το θέμα είναι ο νόμος που θα ψηφιστεί να μην αφήνει, άσχετα το τι έχει στην κυβέρνηση, μπορεί να έχει την καλύτερη των προθέσεων, άσχετα από αυτό, ο νόμος ο οποίος θα ψηφιστεί θα πρέπει να μη δίνει τη δυνατότητα παρερμηνειών και καταχρήσεων» επισήμανε.

Ερωτηθείς, εάν όπως δηλώνουν ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα της ΝΔ «αλιεύει» στα άκρα και ενδεχομένως με την διάταξη «μπλόκο» που φέρνει στοχεύει σε ένα ευνοϊκότερο εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Αμανατίδης απάντησε «δε θα διαφωνούσα με αυτή την άποψη, ειδικά μετά τη χτεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού σε σχέση με το ΕΑΜ».  

«Δεν προκλήθηκε από κανέναν η συζήτηση, το έβαλε μόνος του στην ατζέντα και έκανε ένα κατά την άποψή μου, ατόπημα μεγάλο» τόνισε ο κ. Αμανατίδης και προσέθεσε χαρακτηριστικά «νομίζω ότι η αναφορά του και μόνο, με τον τρόπο που το έκανε μάλιστα, έδειξε ότι κλείνει προς τα εκεί το μάτι».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος