Γ.Αμανατίδης: “Η Τουρκία σε αντίφαση συσχετίζει τους 2 με τους 8” (video)

Κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υπάρξει λύση στο θέμα της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών , δήλωσε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ενώ αναφέρθηκε τόσο στις εξελίξεις στα δυτικά Βαλκάνια όσο και την οικονομία.

“Η προειδοποίηση Γιούνκερ ελήφθη σοβαρά από την Άγκυρα”, δήλωσε ο κ. Αμανατίδης προσθέτοντας:

“Είναι στα χέρια της Τουρκίας και πιστεύω το ότι θα αποβεί σε βάρος της ότι τράβηξε και  χρησιμοποιεί την παράταση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται τόσο καιρό χωρίς να έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία”, τόνισε ο Γιάννης Αμανατίδης.

“Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή τείνει χέρι συνεργασίας σε όλες τις χώρες, από εκεί και πέρα, οι παραβιάσεις απαντώνται με αποφασιστικότητα”, πρόσθεσε.

Σχετικά με τις προσφυγικές ροές , ο κ.Αμανατίδης χαρακτήρισε “απαραίτητο μέχρι κεραίας να εφαρμόζεται η συμφωνία Τουρκίας ΕΕ και η λύση είναι να τηρηθεί”.

“Καταλυτική” χαρακτήρισε την επίσκεψη Γιούνκερ ο υφυπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι με τις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν  “μπήκε η ταφόπλακα στην καταστροφολογία και σηματοδοτήθηκε η Μεταμνημονιακή Εποχή που αρχίζει τον Αύγουστο”.

“Το αναπτυξιακό σχέδιο που παρουσιάζεται σήμερα στο Eurogroup, η αξιολόγηση που κλείνει και το πρόγραμμα που ολοκληρώνεται βεβαιώνουν την πορεία”.

Σχετικά με το Σκοπιανό, ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη νέα συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ στις 3 και 4 Μαϊου στη Θεσσαλονίκη, επαναλαμβάνοντας ότι “όλα είναι στο τραπέζι”, ενώ πρόσθεσε ότι “θα πρέπει να γίνει συνολική συμφωνία που να μην δημιουργεί προβλήματα στο μέλλον”.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος