Φωτιά σε Βούλα-Βάρη: Δριμεία κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς

Πυρά κατά της κυβέρνησης για τους σχεδιασμούς της στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Ποια είναι η προετοιμασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για φέτος;» αναρωτιέται ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος. Νωρίτερα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Χρήστο Σπίρτζη, τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. και Κώστα Ζαχαριάδη, τομεάρχη Εσωτερικών επισκέφθηκε το Δημαρχείο της Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και τις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές.

O κ. Σπίρτζης στη δήλωσή του επιτέθηκε στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «επικοινωνία, προπαγάνδα και μηδενικό αποτέλεσμα».

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρεται στην πυρκαγιά, επισημαίνοντας ότι «η δικαιολογία του αιφνιδιασμού του κράτους απέναντι στην κλιματική κρίση δεν μπορεί πλέον να αποτελεί διαρκές άλλοθι».

Για ένα σκληρό καλοκαίρι κάνει λόγο το ΚΚΕ, σε σχόλιό του για την πυρκαγιά στη Βούλα και τις δηλώσεις του υπ. Πολιτικής Προστασίας, σημειώνοντας ότι «για μια ακόμη χρονιά, οι ελλείψεις στην πυροσβεστική και τη Δασική Υπηρεσία είναι τεράστιες, για μια ακόμη χρόνια δίνεται μόλις το 0,04% του Προϋπολογισμού για τη διαχείριση και προστασία των δασών, για μια ακόμη χρόνια υπάρχει πλήρης απουσία ενός συνολικού, σύγχρονου, επιστημονικού σχεδίου αντιπυρικής προστασίας. Κατά τα αλλά θα φταίνε οι ‘ακραίες καιρικές συνθήκες’, η ‘κλιματική κρίση’, το ‘ανάγλυφο’ των καμμένων περιοχών. Ντροπή σας!».

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση αναφέρει: «Το περιβόητο «επιτελικό κράτος έλαμψε δια της απουσίας του και της εκκωφαντικής σιωπής του πρωθυπουργού και κορυφαίων υπουργών. Φαίνεται ότι κάθε τριήμερο η κυβέρνηση είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Η αντιπυρική προστασία χρειάζεται ανθρώπινο δυναμικό, οχήματα και σύγχρονο εξοπλισμό, όχι ευχές, τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, επισημαίνοντας πως «για μια ακόμη χρονιά είμαστε δυστυχώς στο ίδιο τραγικό έργο θεατές, πριν καλά-καλά αρχίσει κιόλας το καλοκαίρι, με πυρκαγιές να καταστρέφουν περιουσίες και σπίτια, ακόμα και μέσα στην πρωτεύουσα. Η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Στυλιανίδης, μαζί φυσικά με τα μέσα της λίστας Πέτσα, ήδη βρήκαν το γνωστό πια αφήγημα περί “κλιματικής αλλαγής”, περί “ακραίων καιρικών συνθηκών”, ή ακόμα και του “ανάγλυφου” των φλεγόμενων περιοχών».

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος