Φόρουμ Δελφών – Ζάεφ: Πολύ καλές οι σχέσεις με Μητσοτάκη και Τσίπρα – Τιμή μας που οι ΕΔ φυλούν τον εναέριο χώρο μας

Στη συμφωνία των Πρεσπών αλλά και στην καλή σχέση συνεργασίας που έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, από το φόρουμ των Δελφών.

Είναι τιμή για εμάς το γεγονός ότι οι ελληνικές ένοπλες της δυνάμεις φυλούν τον εναέριο χώρο μας, καθώς πλέον εδώ και έναν χρόνο και μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ, ανέφερε αρχικά στην τοποθέτησή του στο Φόρουμ των Δελφών ο Ζόραν Ζάεφ.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουμε χτίσει μια πολύ καλή σχέση συνεργασίας, συνομιλούμε συχνά και μάλιστα ειδικά από την Ελλάδα λάβαμε πολύ σημαντική βοήθεια σε ιατρικό εξοπλισμό, ύψους 2,6 εκατομμυρίων ευρώ, μια βοήθεια η οποία για τον λαό μας ήταν εξαιρετικά σημαντική, τόνισε ο Ζάεφ.

Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί πλέον τετελεσμένο ανέφερε ο κ. Ζάεφ, τονίζοντας ότι τώρα οι δύο πλευρές πρέπει να προχωρήσουν στα επόμενα στάδια, ειδικά στον οικονομικό τομέα, στον οποίο υπάρχουν ήδη σημαντικές συμφωνίες, όπως είναι αυτή με τον ΔΕΣΦΑ για την κατασκευή φυσικού αερίου και με τα Ελληνικά Πετρέλαια για την κατασκευή αντίστοιχου αγωγού πετρελαίου.

Υπάρχουν μεγάλοι επενδυτές από την Ελλάδα, οι οποίοι ενδιαφέρονται για επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά και σε άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Επιπλέον, ο κ. Ζάεφ αναφέρθηκε σε ελληνικές εταιρείες που θα συμμετάσχουν στην κατασκευή σιδηροδρομικής σύνδεσης Ιταλίας, Αλβανίας, Βόρειας Μακεδονίας, Βουλγαρίας και Τουρκίας, αλλά και σε ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες ήδη δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Μακεδονία.

«Με τον Αλέξη (σ.σ. τον κ. Τσίπρα) χτίσαμε αυτήν τη Συμφωνία. Έχουμε αναπτύξει φιλική σχέση και μπορούμε να μιλάμε για μια σειρά ζητημάτων. Το ίδιο ελπίζω να ισχύει και με τον νέο πρωθυπουργό» ανέφερε ο κ. Ζάεφ.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Πιέρρος Τζανετάκος

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ