Φόρουμ Δελφών – Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Θέλουμε μια κοινωνική Ευρώπη

Το μέλλον της Ευρώπης ήταν το θέμα της συζήτησης μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του δημοσιογράφου του «Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων», Δημήτρη Μάνωλη, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Μ.Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι φέτος στην Ελλάδα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και τα 40 χρόνια ως μέλος της ενωμένης Ευρώπης, μία σχέση που πέρασε από πολλές δοκιμασίες, με αποκορύφωμα το 2015, όταν φτάσαμε στα όρια της ρήξης. Μετά από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, τόνισε ότι οι κυβερνήσεις αποφάσισαν ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη και, μάλιστα, στον σκληρό πυρήνα του ευρώ και πρόσθεσε ότι η χώρας μας μπορεί να προσφέρει στο Ευρωπαϊκό μέλλον.

Σχετικά με τη διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η συζήτηση αυτή ανήκει στους πολίτες και πρέπει οι θεσμοί να σωπάσουν και να ακούσουν τους πολίτες. Υπενθύμισε, όμως, ότι πριν από δύο χρόνια και παρά τα προβλήματα, αριθμός ρεκόρ Ευρωπαίων πολιτών – 200 εκατομμύρια – ψήφισε στις ευρωεκλογές και ανέδειξε κόμματα που τάσσονται υπέρ της εμβάθυνσης της ΕΕ. Τώρα, μένει να δούμε πώς θα κάνουμε την Ευρώπη πιο ουσιαστική και πως θα έρθουμε πιο κοντά στον πολίτη.

Σχετικά με το κοινωνικό κράτος, τόνισε ότι η Ελληνική κυβέρνηση αγκάλιασε την Πορτογαλική πρωτοβουλία -για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους- καθώς «θέλουμε κοινωνική Ευρώπη». Όπως εξήγησε «το κοινωνικό πρόγραμμα βρέθηκε στο στόχαστρο των προγραμμάτων στήριξης, όμως το κοινωνικό κράτος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης».

Σχετικά με τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, τόνισε ότι δεν πρέπει να σπαταληθούν αλόγιστα. Θα γίνουν, είπε, επενδύσεις μέσα σε λίγα χρόνια, σε καίριους τομείς ώστε η επόμενη γενιά να ζήσει σε μία Ελλάδα πρωτοπόρα που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του Φόρουμ καθώς και τους 1000 και πλέον επιβεβαιωμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος