Φανάρι: Συνάντηση της υπουργού Τουρισμού με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δεκτή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι, έγινε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ανταπόκριση: Γιάννης Μανδαλίδης


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, η υπουργός ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη γύρω από θέματα που αφορούν τον τομέα της και αντήλλαξε απόψεις με τον κ. Βαρθολομαίο όσον αφορά την ομογένεια στην Κωνσταντινούπολη και το Πατριαρχείο.

«Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια και το έργο που γίνεται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και εμείς εδώ, ως ελληνική κυβέρνηση, είμαστε για να στηρίζουμε πάντα και την προσπάθεια αυτή, αλλά και τον Ελληνισμό της Πόλης, που για εμάς έχει μία ξεχωριστή μία μοναδική αξία» δήλωσε η κ. Κεφαλογιάννη μετά τη συνάντηση.

Η υπουργός είπε ακόμη ότι «είχαμε τη μεγάλη χαρά και τιμή να μας δεχτεί ο Παναγιότατος Πατριάρχης στο γραφείο του και να συζητήσουμε σε μία καινούργια χρονιά που ξεκινάει, να πάρουμε την ευλογία του, για το έργο που επιτελούμε για την πατρίδα μας, για την Ελλάδα, αλλά και για όλο τον Ελληνισμό».


Η Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε και τον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και ενημερώθηκε για τα κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν.


Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη θα εγκαινιάσει αύριο το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στην Κωνσταντινούπολη που βρίσκεται επί της «Μεγάλης Οδού» στην ιστορική συνοικία του Πέρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος