Φ. Βάκη: Θετικά τα μηνύματα του Ομπάμα από την Αθήνα (audio)

Η Φωτεινή Βάκη κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ , μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, την Φωνή Της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, για την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, την Παγκοσμιοποίηση , την λιτότητα αλλά και για τον ρόλο του ΕΣΡ στη δημόσια χρήση του λόγου μέσα από τα ΜΜΕ.

Η κοινοβoυλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλησε να επικεντρωθεί στα επεισόδια του Πολυτεχνείου, αλλά στη μεγαλειώδη ειρηνική πορεία και το «διαχρονικό μήνυμα του Πολυτεχνείου, ως πράξη αντίστασης και ανάτασης, ανθεκτική στο χρόνο. Δείκτης για την Δημοκρατία σε ένα παγκόσμιο ζοφερό πλαίσιο».

Η κα Βάκη ξεκαθάρισε, ότι το σύνθημα φονιάδες των Λαών Αμερικάνοι είναι μάλλον άστοχο για τον κύριο Ομπάμα, γιατί δεν ευθύνεται για την χούντα των Συνταγματαρχών αλλά αντίθετα καλλιέργησε ελπίδες και προσδοκίες σε μία δημοκρατική κατεύθυνση για όλο τον κόσμο. Τα μηνύματα που έστειλε ο Αμερικανός Πρόεδρος από την Αθήνα ήταν «θετικά» εκτίμησε η κα Βάκη: «ο Ομπάμα μίλησε για Δημοκρατία, μίλησε για την λιτότητα η οποία είναι καταστροφική και δεν συμβάλλει στην ευημερία. Είπε ότι πρέπει να επιλέξουμε την ελπίδα αντί για τον φόβο και εξήρε τον Ελληνικό λαό και την Ελληνική Κυβέρνηση για την στάση τους στο προσφυγικό, στο οποίο εμμένει και στην επίσκεψή του στο Βερολίνο τέθηκε επί τάπητος».

Όσον αφορά την στάση και τις δηλώσεις του Β. Σόιμπλε για το χρέος, η κυρία Βάκη τις θεωρεί αναμενόμενες, καθώς, όπως είπε «δεν εκπλήσσουν κανένα». «Ο κύριος Σόιμπλε είναι ένας ακραίος παίκτης και οι δηλώσεις του τελικά κάνουν κακό στην Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά .

Η κα Βάκη υπογράμμισε πως «όλο αυτό το καθεστώς λιτότητας δεν έχει μόνο καταδικάσει στη φτώχεια εκατομμύρια ανθρώπους αλλά έχει ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας. Έχουν βγει οι ομάδες του μίσους , του σκότους , της ταυτοτικής αναδίπλωσης. Μιλήσαμε για τον Τραμπ. Δεν είναι μόνο ο Τραμπ, είναι μια υπερσυντηρητική κυβέρνηση στην Πολωνία, είναι η άνοδος του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία είναι το Brexit . Μια αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη είναι μονόδρομος και ο κύριος Σόιμπλε κάθε άλλο συντείνει σε αυτή την προσπάθεια».

Όσον αφορά την συγκρότηση του ΕΣΡ η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «τώρα χρειάζεται μια σθεναρή Πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση για την διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες». Εξήγησε ότι πρέπει να μπει «τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και μια δεοντολογία που έχουμε ξεχάσει. Αντικειμενική ενημέρωση με την έννοια της αξιολογικής ουδετερότητας δεν υπάρχει, αλλά η ενημέρωση εκφυλίζεται σε προπαγάνδα, επομένως θα πρέπει να υπάρχουν κάποιοι όροι και κάποιοι κανόνες διεξαγωγής της δημόσιας χρήσης του λόγου στα ΜΜΕ».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος