Φ. Πιπιλή στο Πρώτο: Ο “Κασιδιαρισμός” έχει αγγίξει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (audio)

«Με εξέπληξε που διαπίστωσα ότι ο Κασιδιαρισμός έχει αγγίξει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, μιλώντας για το χθεσινό επεισόδιο στη Βουλή, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

Σημειώνοντας η κ. Πιπιλή ότι, από το 2012 ήταν η μόνη και η πρώτη βουλευτής συνολικά στη Βουλή που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στον κοινοβούλιο, καθώς και ότι η ίδια είχε «συγκεκριμένες καταγγελίες εναντίον της Χρυσής Αυγής και των ναζιστικών συμπεριφορών» πριν καν τη δολοφονία Φύσσα και ήταν λογικό ότι είχε γίνει δέκτης «αήθους συμπεριφοράς, ναζιστικής και φασιστικής συμπεριφοράς με χειρονομίες, απειλές και δύο επιθέσεις χρυσαυγιτών στο σπίτι μου».

Αλλά και στη βουλή είχαν συμβεί τρία περιστατικά, ανέφερε η κ. Πιπιλή.

«Το ένα, όταν εκεί που καθόμουνα μια χαρά 11 η ώρα το πρωί, σηκώθηκε ο Κασιδιάρης απευθυνόμενος στο σώμα της Βουλής και μου είπε ενώ ήμουνα καθήμενη και σιωπηλή, “κάτσε κάτω ρε πάλι πιωμένη είσαι, το δεύτερο, ένας από τους φυλακισμένους επίσης μου έκανε τη χειρονομία ότι θα βγάλει το πιστόλι και θα με πυροβολήσει στον κρόταφο και η τρίτη και η πιο τρομακτική ήταν όταν επίσης βουλευτής της ΧΑ, ο Μίχος, μου έκανε τη χειρονομία ότι θα με σφάξει σαν αρνί» περιέγραψε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το χθεσινό περιστατικό, η κ. Πιπιλή ανέφερε τα εξής. «Μετά από ακριβώς 10 χρόνια, ενώ κάθομαι ήσυχη στο έδρανο μου όπως συνηθίζω, παρατηρώντας μια φασαρία που γινόταν από την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, γύρισα προς τα δεξιά για να δω τι παίζει, βλέπω μία φάτσα βουλευτή που δεν τον ήξερα να μου κάνει τη χειρονομία ότι είμαι πιωμένη. Εκείνη την ώρα μου ήρθε στο μυαλό ο Κασιδιάρης και η Χρυσή Αυγή. Σηκώθηκα αμέσως από το έδρανο, κατευθύνθηκα σιωπηλά φορώντας και τη μάσκα μου, γιατί εγώ εξακολουθώ στον πολύ κόσμο και φοράω μάσκα και πήγα ακριβώς στο έδρανο αυτού του βουλευτή, σημειωτέον που δεν ήξερα ποιος είναι καν. Πήγα λοιπόν και του είπα με πολύ χαμηλό ήχο, γι’ αυτό στο βίντεο που κυκλοφορεί δεν υπάρχουν φωνασκίες, τον πλησίασα και του είπα, “ακούστε με, εγώ δεν φοβήθηκα τον Κασιδιάρη και τη Χρυσή Αυγή και βοήθησα με δυνατό τρόπο τη δικαιοσύνη, προσκομίζοντας στις ανακριτικές αρχές τότε, μετά τη δολοφονία του Φύσσα, συντριπτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι είναι εγκληματική οργάνωση, άρα του λέω θα φοβηθώ εσάς για την πρόστυχη χειρονομία; Ένα όμως σας λέω, ότι ντρέπομαι που είστε ο Κασιδιάρης του ΣΥΡΙΖΑ”.

Υπήρξαν δύο γυναίκες βουλευτές που υπερασπίστηκαν τον κ. Αβραμάκη, σύμφωνα με την κ. Πιπιλή. «Τώρα ελέγχω τα βίντεο γιατί θα συνεχίσω δημόσια και πολύ συνειδητά. Και η κ. Αναγνωστοπούλου, με την οποία έχω και πολύ καλές σχέσεις, ανταλλάσσουμε απόψεις, εγώ έχω και καλές σχέσεις και με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι είπε η κ. Τελιγιορίδου, βουλευτής Καστοριάς». Η ίδια δεν άκουσε τι ειπώθηκε εκείνη την ώρα, γιατί παρενέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. «Όταν με είδε, παρότι είδε ότι εγώ ούτε ούρλιαζα, ούτε πήγα να του χτυπήσω το έδρανο, δεν έκανα τέτοια πράγματα απλώς του απεύθυνα απευθείας έναν πολύ σκληρό λόγο, προστατεύοντας την αξιοπρέπειά μου, η οποία είναι πάνω από όλα, νόμισε ότι εγώ πάω όντως να κάνω επεισόδιο. Φαίνεται δεν ξέρει καλά τον χαρακτήρα μου, σου λέει, είναι δυναμική η Πιπιλή, μπορεί και να κάνει επεισόδιο και ήρθε και με τράβηξε και μάλιστα μου είπε “ηρέμησε Φωτεινή, ηρέμησε” και του λέω “Γιάννη μου, ήρεμη είμαι, αλλά έπρεπε να προστατέψω την αξιοπρέπειά μου”.  Η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία ήταν πολύ μπροστά για κάποιο λόγο άρχισε και έλεγε κάτι εναντίον μου. Όλα αυτά θα τα βρω στα ηχητικά. Και σας είπα επειδή όταν γυναίκες συμπεριφέρονται έτσι σε γυναίκες, οι τελευταίες είναι οι γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ που με το παραμικρό κατακρεουργούν τύπους εξαιρετικούς όπως τον κ. Καιρίδη, να σας θυμίσω την πρόσφατη ιστορία» ανέφερε η κ. Πιπιλή.

Σε ό,τι αφορά την αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κ. Πιπιλή, ανέφερε «ο κ. Τσίπρας λοιπόν, χωρίς να έχει ιδέα του τι έχει συμβεί, γιατί δεν ακούστηκαν φωνές, πήρε το λόγο και αναφέρθηκε σε μένα, είπε και ότι είμαι και συμπαθέστατη και ότι άλλη φορά λέει να μην συμπεριφερθεί έτσι η κυρία Πιπιλή».

Στην συνέχεια η ίδια επέστρεψε στο έδρανό της, παρακολούθησε τη συνεδρίαση και από το σπίτι της πλέον, κάνοντας το κοινοβουλευτικό της καθήκον, όπως είπε, ενημέρωσε τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, την κ. Όλγα Γεροβασίλη, «η οποία και αυτή κατά καιρούς έχει δεχτεί πολλά πυρά», πρόσθεσε η κ. Πιπιλή.

«Και η αλήθεια είναι ότι εξεπλάγη, γιατί μου είπε, “εγώ κατάλαβα ότι κάτι έγινε, αλλά δεν είδα παρά μόνο εσένα να πηγαίνεις με δυνατό βάδισμα, αλλά χωρίς φωνές, να απευθύνεσαι προς τα πίσω έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ”. Και μιλήσαμε. Δεν θα σας πω τώρα τι είπαμε. Θα το αναλάβει εκείνη με την κοινοβουλευτική της θέση εννοώ και της είπα, “αυτό που θέλω από σένα είναι να ενημερώσεις τον πρόεδρο του κόμματος, τον κ. Τσίπρα για το ποια ακριβώς χειρονομία μου έκανε ο Κασιδιάρης βουλευτής του”, γιατί αυτός πρέπει να ελέγχει τον Κασιδιαρισμό στον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ από την πλευρά μου έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω σαν μία γυναικεία προσωπικότητα που δεν έχει ανάγκη κανέναν και πήγα και του είπα στα ίσια αυτά που έπρεπε να πω» συμπλήρωσε η βουλευτής της ΝΔ.

Οι περισσότεροι βουλευτές από το κυβερνών κόμμα, όταν η κ. Πιπιλή τους εξήγησε τι έγινε, σύμφωνα με όσα ανέφερε, της είπαν επιτακτικά να ζητήσει τον λόγο επί προσωπικού, όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής. Η ίδια όμως δεν το έκανε, για να μην γίνει η αιτία να διαλυθεί η πολύ σοβαρή συζήτηση του νομοσχεδίου. «Γιατί ο Πρόεδρος, αν ζητούσα εγώ επί προσωπικού τον λόγο θα διέκοπτε τη συνεδρίαση, να πω εγώ τα δικά μου, θα έλεγε μετά ο Αβραμάκης τα δικά του, θα γινόταν της τρελής το πανηγύρι, θα έπαιρναν τον λόγο οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, έτσι γίνεται. Και ενημέρωσα και τον κ. Μπαλτάκο, τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και του είπα με πιέζουν οι βουλευτές να συζητήσω επί προσωπικού. Εγώ δεν θα το κάνω γιατί σέβομαι τη διαδικασία» ανέφερε η κ. Πιπιλή.

Ερωτηθείσα αν εισέπραξε την υποστήριξη γυναικών βουλευτών, η κ. Πιπιλή απάντησε «εκτός των δύο που ούρλιαζαν σαν ύαινες σε αγέλη, την κ. Αναγνωστοπούλου και την κ. Τελιγιορίδου και τις χαρακτηρίζω συνειδητά έτσι, δεν πήραν χαμπάρι γιατί δεν έγινε φασαρία».

Ολοκληρώνοντας, η κ. Πιπιλή, επισήμανε ότι η κοινωνία την στηρίζει. «Αυτό είναι πάρα πολύ θετικό. Και στηρίζει ακριβώς στο πρόσωπό μου τις γυναίκες που αντιμετωπίζουμε αυτού του είδους τις χυδαίες συμπεριφορές από “αντρουά” αντράκλες. Διότι ο κ. Αβραμάκης, έπρεπε να δείτε το βλέμμα του το τρομαγμένο όταν με είδε να τον προσεγγίζω και μου ψέλλισε, “ε δεν είπα τίποτα, είπα να πάτε να πιείτε έναν καφέ”» είπε καταλήγοντας η βουλευτής της ΝΔ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος