Φ. Γεννηματά: Κάθε μέρα που περνά, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν και πιο πολύ

“Πυρά” προς την κυβέρνηση, αλλά και την αντιπολίτευση εξαπέλυσε η πρόεδρος του του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ: “Είναι φανερό κ. Πρόεδρε ότι ο κ. Πρωθυπουργός επέλεξε για άλλη μια φορά το πινγκ πονγκ με τον κ. Τσίπρα, διότι αυτού του είδους η αντιπαράθεση τον βολεύει. Και αναρωτιόμουν, πάνω που τους άκουγα, τι σχέση μπορεί να έχει με τα όνειρα και τις αγωνίες της νέας γενιάς αυτή η προσπάθεια συμψηφισμού των λαθών και του τραμπουκισμού των παρατάξεων και των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Σας απαντώ εγώ, απολύτως καμία.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι κάθε μέρα που περνάει, όλο και περισσότερο, μοιάζουν. Μοιάζουν πάρα πολύ η Νέα Δημοκρατία με το ΣΥΡΙΖΑ. Και φαίνεται πως ξεπροβάλλει πλέον ένας γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν είναι αυτό που χρειάζεται ο τόπος κάτω από αυτές τις συνθήκες”.

Συνεχίζοντας η κ. Γεννηματά, τόνισε ότι: “Και επειδή μας προκάλεσε ο κ. Μητσοτάκης -για συνεννόηση- θέλω να του πω εκτός από όλα αυτά στα οποία αναφέρθηκε για το παρελθόν, υπήρξε και η Προοδευτική Παράταξη, υπήρχαν προοδευτικοί άνθρωποι. Έχει κατοχυρωθεί η δυνατότητα να δίνονται υποτροφίες στους άριστους σε αυτή τη χώρα, από το 1951, με υπουργό τον Γεώργιο Παπανδρέου. Και το καταθέτω στα πρακτικά, γιατί φαίνεται ότι του διαφεύγει.

Αν λοιπόν θέλει συνεννόηση για αυτό το θέμα, εγώ τον προκαλώ να αποσύρει το σχέδιο νόμου του και να αποδεχθεί και να ψηφίσει -και μαζί βεβαίως και ο ΣΥΡΙΖΑ- αλλά κυρίως αφορά την Κυβέρνηση αυτό, να ψηφίσει την πρόταση νόμου της κοινοβουλευτικής ομάδας, γιατί υπάρχει προοδευτική λύση για τη φύλαξη των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων”.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος