Φ. Γεννηματά: Κανένας περιορισμός στην ψήφο των αποδήμων

Τη θέση του κόμματος  της για την ψήφο των αποδήμων, ξεκαθάρισε. η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Με δήλωσή της στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης, ζήτησε να μην τίθεται κανένας περιορισμός.

Η ίδια υπενθύμισε  ότι τη θέση αυτή έχει διατυπώσει εδώ και ένα χρόνο που άνοιξε η συζήτηση και  πως «δεν πρόκειται να δεχθούμε παιχνίδια στην πλάτη των αποδήμων», και πρόσθεσε ότι δεν είναι δημοκρατική ευαισθησία της κυβέρνησης η αναθεώρηση του νόμου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, ο πραγματικός λόγος είναι ότι «δεν υπάρχει ανταπόκριση από τους αποδήμους που δυσκολεύονται να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών, παρότι έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και αρκετές εβδομάδες», γεγονός που προκαλεί αγωνία στην κυβέρνηση μήπως οδηγηθεί σε φιάσκο η όλη διαδικασία κι έτσι αλλάζει ρότα.

Η κα Γεννηματά διερωτήθηκε για το ποιοι φοβούνται τους απόδημους και γιατί; Επιτέλους πρέπει να δοθεί οριστική λύση σε αυτή την υπόθεση, τόνισε και σημείωσε πως πρέπει να ψηφίσουν. «Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους έχουν πλήρη δικαιώματα. Δεν κατανοώ τι νόημα έχει η λογική των περιορισμών», υπογράμμισε.

Επιπλέον,  τάχθηκε υπέρ του να δοθεί και η δυνατότητα επιστολικής ψήφου -με τις απαραίτητες διασφαλίσεις διαφάνειας- ιδιαίτερα σε όσους δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε πρεσβείες ή προξενεία της Ελλάδας.

«Δυστυχώς, με τα παιχνίδια που παίζονται ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει κίνδυνος να χαθεί αυτή η ευκαιρία για τους απόδημους. Γιατί δεν θα υπάρξουν οι 200 ψήφοι που απαιτεί το Σύνταγμα. Μία τέτοια εξέλιξη θα είναι ιδιαίτερα απογοητευτική», κατέληξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος