Φ. Γεννηματά: Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί

Συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής. Αμέσως με το τέλος της συνεδρίασης, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στην τοποθέτηση της η Φώφη Γεννηματά σχολίασε παράλληλα ότι η κρίση επιτάχυνε τις εξελίξεις για να δημιουργηθεί ένα  “ψηφιακό κόμμα”. Χαρακτήρισε τις τηλεδιασκέψεις με τους φορείς, σημαντικά βήματα και προανήγειλε ότι Θα ακολουθήσει ανάλογη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

“Επιλέξαμε την υπεύθυνη αντιπολίτευση”

“Δεν κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και γι’ αυτό θέσαμε το θέμα της υγείας ως βασική μας προτεραιότητα. Ο κωρονοιός δεν αφήνει περιθώρια για κορώνες. Δεν υποκύψαμε στη λογική της παροχολογίας και του δεν πληρώνω. Λογικές που ο Ελληνικός λαός πλήρωσε ακριβά. Για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ πάτησε σε δυο βάρκες χωρίς ουσιαστικές προτάσεις. Παρουσιάστηκε με δυο πρόσωπα, ένα με τον αρχηγό του και ένα με τα στελέχη για να μιλά σε πολλά ακροατήρια”, ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.

“Στήριξη του ΕΣΥ που είναι η ναυαρχίδα στον πόλεμο”

“Πιέσαμε κατά προτεραιότητα για την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του ΕΣΥ με προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών, άνοιγμα των κλειστών ΜΕΘ, προμήθεια των υλικών για την προστασία των υγειονομικών. Περισσότερα κρεβάτια νοσηλείας για τον Κορωνοιό και ξεχωριστά Νοσοκομεία αναφοράς σε κάθε Περιφέρεια. Καταθέσαμε τροπολογία για την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά και την έμπρακτη στήριξη των μαχητών της πρώτης γραμμής με το επίδομα του Πάσχα. Ακόμα σιωπά ο κ. Μητσοτάκης, μιλάει για όλα μόνο γι αυτό δεν μίλησε”, επισήμανε στη συνέχεια.

“7 προτάσεις για να μείνει όρθια η Κοινωνία και ζωντανή η οικονομία”

“Θέσαμε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας τους μικρομεσαίους, τους αγρότες ,τον τουρισμό, τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τα ασθενέστερα νοικοκυριά που κινδυνεύουν εν μέσω κρίσης να χάσουν το σπίτι τους. Προτάσεις που εξειδικεύσαμε και μετά από τηλεδιασκέψεις με τους αρμόδιους φορείς. Με βάση την θέση μας ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί χωρίς τα στοιχειώδη για να ζήσει, μέσα σε τέτοια κρίση. Κάτι που δυστυχώς δεν έπραξε η Κυβέρνηση αφήνοντας πάνω από 400,000 ακάλυπτους, μακροχρόνια ανέργους, συνταξιούχους που δεν εκδόθηκαν οι συντάξεις τους, εργαζόμενους με ελαστικές μορφές”, πρόσθεσε η κυρία Γεννηματά.

“Η Κυβέρνηση αρνήθηκε και την αναστολή των πλειστηριασμών Α κατοικίας”

“Βέβαια για όσους ήθελε να βρει χρήματα, τα εξασφάλισε με ευκολία. 100 εκ για τους επιστήμονες, 88 εκ για τα Κέντρα δια βίου κατάρτισης , καταλαβαίνετε”, σχολίασε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

“Έχουμε μπροστά μας ένα περίπου μήνα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών για να αρχίσει η σταδιακή επιστροφή στην καθημερινότητα”

“Σε αυτό το διάστημα δεν χαλαρώνουμε καθόλου. Μένουμε σπίτι. Παρακολουθούμε στενά τις κυβερνητικές ενέργειες και παρεμβαίνουμε καθημερινά. Η επόμενη μέρα θα είναι τελείως διαφορετική. Απαιτεί ένα ολοκληρωμένο, συνεκτικό σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας και διατήρησης της κοινωνικής συνοχής. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται διάλογος στη Βουλή και με τους κοινωνικούς εταίρους για μια εθνική κοινωνική συμφωνία”, σημείωσε η κυρία Γεννηματά, επαναλαμβάνοντας ότι αποτελεί “προϋπόθεση να ηττηθεί ο λαϊκισμός και ο κυνισμός”.

Πηγή:ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος