Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας- Ανησυχία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις (video)

Συνεδριάζει διαδικτυακά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, ενώ στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση για συνολική αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας τόσο σε υγειονομικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο ενώ εξέφρασε την ανησυχία της για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις τονίζοντας ότι είναι αρνητική εξέλιξη να προσέρχεται σε συζητήσεις η Τουρκία με την Ευρωπαϊκή Ένωση έχοντας θετική ατζέντα πριν προχωρήσουν και δεσμευτούν για το δίκαιο της θάλασσας.

«Το νομοσχέδιο αυτό που αποτελεί τον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής και αποτυπώνει ανάγλυφα τη συντηρητική της αντίληψη, θα συναντήσει την καθολική αντίδραση μας, με πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τη Βουλή. Ο κίνδυνος για ένα ντόμινο στην οικονομία από τα λουκέτα στις επιχειρήσεις που θα οδηγήσουν σε μεγάλη αύξηση της ανεργίας, είναι ορατός», επισήμανε.

Τη χθεσινή δημόσια διαφωνία και αντιπαράθεση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Άγκυρα, σχολίασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής: «Μας προβληματίζει περισσότερο για το μετά. Πέρα από το αυτονόητο, τη διατύπωση των θέσεων της χώρας μας από τον υπουργό Εξωτερικών κατά την συνέντευξη με τον κ. Τσαβούσογλου, προκύπτουν ερωτηματικά. Πόσο καλά προετοιμασμένη ήταν η συνάντηση; Ποιος ήταν ο στόχος; Τι συζητήθηκε στις κατ’ ίδιαν συναντήσεις; Περιμένουμε επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση. Γιατί είναι επιβεβλημένο να διατυπώνεις με σαφήνεια τις θέσεις της χώρας σου αλλά δεν αρκεί. Σημασία έχει με ποια στρατηγική και αποφασιστικότητα τις προωθείς», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

Επέστησε την προσοχή της κυβέρνησης να μην κυρωθεί το Τουρκολυβικό Σύμφωνο, για το οποίο πιέζει έντονα η Τουρκία τη Λιβύη. Επίσης η κ. Γεννηματά δήλωσε ανήσυχη για τις θέσεις της Τουρκίας στο Κυπριακό λέγοντας: «Δεν μπορεί να γίνει δεκτή καμία λύση πέραν της διζωνικής δικοινοτικής Ομοσπονδίας».

Συμπλήρωμα σε κυβερνητικά σχήματα δεν πρόκειται να γίνουμε, τόνισε η κυρία Γεννηματά. Συλλογικά, με ομόφωνες αποφάσεις το έχουμε ξεκαθαρίσει και το επιβεβαιώσαμε και με την πρόσφατη ομόφωνη απόφασή μας στο Π.Σ. Η προοπτική αυτή έχει κλείσει και σε ό,τι με αφορά εγγυώμαι ότι δεν θα ξανανοίξει. Τέτοιες επιλογές έγιναν με αίσθημα πολιτικής και πατριωτικής ευθύνης για να αποτρέψουμε την κοινωνική και οικονομική καταστροφή της χώρας», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Επίσης άσκησε δριμεία κριτική στη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι «οι προσδοκίες που επένδυσαν οι πολίτες στον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ διαψεύδονται καθημερινά. Όλο και πιο πολύ η Ν.Δ. ακολουθεί κατά πόδας τις καθεστωτικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Ένας νέος, γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ ξεπροβάλλει».

Ταυτόχρονα κατέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Οι πολίτες όμως δεν θέλουν να γυρίσουν πίσω, σε μια κυβέρνηση της δήθεν “δεύτερης φοράς Αριστεράς”. Αυτή η προοπτική παραμένει για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εφιαλτική όχι μόνο για όσα έζησαν αλλά γιατί καθημερινά ως αξιωματική αντιπολίτευση δείχνουν ότι τους επιφυλάσσουν ακόμα χειρότερα».

Αναφερόμενη στα εσωτερικά του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι όσοι δημιουργούν κλίμα εσωστρέφειας, εκτίθενται στα μάτια των στελεχών και στη βάση. Χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα στελεχών, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι είναι θεμιτές οι προσωπικές φιλοδοξίες όχι όμως όταν φέρνουν σε δεύτερη μοίρα την θετική προοπτική της παράταξης και κάλεσε να «μην ξοδεύουμε την πολιτική ενέργεια μας σε πασαρέλα προαναγγελιών». Παράλληλα, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει και θα έχει αυτόνομη πορεία και δεν πρόκειται να γίνει συμπλήρωμα κανενός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος