Φ. Γεννηματά: Ενοχλεί η επιλογή μας για αυτόνομη πορεία (video)

Από το βήμα της πρώτης κοινής συνεδρίασης των Κεντρικών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των Κινήσεων Πολιτών που συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι στρατηγική επιλογή είναι και παραμένει η αυτόνομη πορεία με διακριτό ρόλο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, και αυτό, όπως είπε, «ενοχλεί συγκεκριμένα συμφέροντα και τους πολιτικούς εντολοδόχους τους, και το αποδεικνύουν καθημερινά με απροκάλυπτες επιθέσεις».

Απαντώντας με τον τρόπο αυτό σε δημοσιεύματα και σχόλια των τελευταίων ημερών, η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι «πρωταγωνιστούν οι ίδιοι που, αφού έσπευσαν το 2014 να προϋπαντήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα σπεύδουν να προϋπαντήσουν τη ΝΔ. Ματαιοπονούν όμως. Το πήραμε το μήνυμα τους. Ας πάρουν όμως και αυτοί το δικό μας».

Και συμπλήρωσε: «Ό,τι και να κάνουν, όσα σενάρια και αν εφεύρουν, όσο και αν μας επιτίθενται, εμείς θα συνεχίσουμε. Δεν γίναμε συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα γίνουμε ούτε της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς προχωράμε. Θωρακίζουμε θεσμικά, διευρύνουμε πολιτικά, συγκροτούμε οργανωτικά και εμβαθύνουμε προγραμματικά τη Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Από την πλευρά του, την αναγκαία προοπτική η ΔΗΣΥ να συγκροτηθεί σε ενιαίο πολιτικό φορέα μέσω ενός ιδρυτικού Συνεδρίου εντός του 2017 με ταυτόχρονο άνοιγμα σε όλες τις προοδευτικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις ανέδειξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο κ. Θεχαρόπουλος υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ Κεντροαριστερά. Δεν έχει και καμία σχέση με αυτές τις πολιτικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ και με αυτό το ζήτημα μόνο να παίζει ξέρει. Έξω το παίζει νομοταγής και “σφάξε με αγά μου να αγιάσω” και μέσα το παίζει “νταής και βαρύμαγκας“.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, τελείωσαν οριστικά και οι τελευταίες αυταπάτες ορισμένων που παρακολουθούσαν ή ακόμη και ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, για στροφή στην Κεντροαριστερά και στη Σοσιαλδημοκρατία.

Ρεπορτάζ: Λ. Μπεθάνη
Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος