Φ. Γεννηματά: Αντιπερισπασμός της κυβέρνησης η συζήτηση στη Βουλή μπροστά στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει (vid)

Θα στηρίξουμε την πρότασή σας για Εξεταστική για όλα τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ ανέφερε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φ.Γεννηματά υπογραμμίζοντας απευθυνόμενη στο πρωθυπουργό: «Γιατί όμως εσείς δεν απαντάτε στην πρότασή μας, για να εξετάσουμε τα πάντα σε ό,τι αφορά την οικονομία από το 2002;»  « Ζητάμε όλοι και όλα να είναι στο φως, ζητάμε καθαρούς κανόνες. Σήμερα η κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί, γιατί καταψήφισε όλα τα μέτρα για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Δεν βρήκατε το σθένος να ψηφίσετε ούτε καν την άρση τραπεζικού απορρήτου. Είμαστε μια χώρα που βιώνει όχι μόνο capital control αλλά και justice controls, ανέφερε η κ. Γεννηματά που κάλεσε τον κ. Τσίπρα να παραιτηθεί.

Mιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για τη διαφθορά και τη δικαιοσύνη, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σχολίασε πως “Για άλλη μια φορά ο κ. πρωθυπουργός είναι έξω από την αίθουσα, όταν μιλούν οι πολιτικοί αρχηγοί”

Eπίσης η κ. Γεννηματά ανέφερε πως: «Ο κ. Τσίπρας έκανε διαπιστώσεις σαν να είναι σε ένα κόμμα της αντιπολίτευσης και να αναφέρετε σε 13 ρυθμίσεις. Αφού δεν καταφέρατε να ακυρώσετε το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο ακυρώστε και τις 13 ρυθμίσεις με ένα νόμο και ένα άρθρο». «Θα στηρίξουμε την πρόταση για εξεταστική για όλα τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, αλλά γιατί δεν δέχεστε την πρότασή μας για εξεταστική στην οικονομία από το 2012 μέχρι σήμερα», αναρωτήθηκε η κ. Γεννηματά.
«Δεν μας αγγίζουν οι αναφορές για τα οικονομικά των κομμάτων, γιατί με πρωτοβουλία μας κάναμε ελέγχους, δώσαμε τα πορίσματα στον εισαγγελέα και περιορίσαμε τις λειτουργικές μας δαπάνες. Μην μας κουνάτε λοιπόν τα δάχτυλο».

Aκολούθως δήλωσε: «Η σημερινή συζήτηση θα μπορούσε να ήταν μία ευκαιρία, αν δεν ήταν πυροτέχνημα και αντιπερισπασμός για να βγει ο πρωθυπουργός από τα αδιέξοδά του, να σπιλώσει τους αντιπάλους του και να μην γίνει συζήτηση για το ασφαλιστικό, τους πρόσφυγες, κλπ».
«Δεν έχετε χάσει κ. Τσίπρα κανένα ηθικό πλεονέκτημα γιατί δεν το είχατε ποτέ», σχολίασε η κ. Γεννηματά.

«Επίσης δήλωσε ότι η πόλωση βολεύει τη ΝΔ. Η κυβέρνηση δεν προαναγγέλλει και δεν επιβάλλει δικαστικές αποφάσεις, δεν διοχετεύει υπόγεια διαρροές από απόρρητα στοιχεία δικογραφιών. Αυτό γίνεται γιατί η κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει ένα καθεστώς».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δήλωσε ότι «η χώρα έχει ανάγκη ισυρούς θεσμούς και όχι υπουργούς που παζαρεύουν τηλεοπτικές άδειες, ή υπουργούς που μπουκάρουν στα γραφεία των εισαγγελέων».

Ακολούθως η κ. Γεννηματά κατέθεσε 19 τροπολογίες που είχε ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ για τη συγκεκριμένη θεματική για την οποία εγινε η συζήτηση στη Βουλή και τόνισε ότι πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμα, αναφέροντας σειρά προτάσεων.

Αναφερόμενη στον τομέα της δικαιοσύνης, η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για την ανάγκη επίσπευσης των ρυθμών της απονομής της.

Για το προσφυγικό σχολίασε πως ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι θα μκλείσει την Αμυγδαλέζα και τελικά άνοιξε την Ειδομένη.

Επίσης η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι όπως η κυβέρνηση έσκισε τα μνημόνια, έτσι θα σκίσει και τη διαπλοκή και ολοκλήρωσε την ομιλία της τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί και να υπάρξουν λύσεις εθνικής συνεννόησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος