Ευθύνες στην κυβέρνηση για τιμές ενέργειας και ακρίβεια καταλογίζει η αντιπολίτευση

Σφoδρά είναι τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καταλογίζοντάς του εγκληματικές ευθύνες στην ενεργειακή ακρίβεια και στήριξη της αισχροκέρδειας. Αντιδράσεις υπήρξαν και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

“Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την κοροϊδία, την ώρα που η Ελλάδα για πολλοστή φορά είναι σήμερα πάλι πρωταθλήτρια στο πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη, με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

“Χθες νοικοκυριά και επιχειρήσεις άρχισαν να παίρνουν νέους λογαριασμούς της ΔΕΗ που ξεπερνούν ακόμα και το μισθό τους και ο κ. Μητσοτάκης από τη Ρεβυθούσα πουλάει φούμαρα για τη διεθνή συγκυρία, μήπως και κρύψει τις εγκληματικές του ευθύνες για τη στήριξη της αισχροκέρδειας”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι “μόνο η πολιτική αλλαγή και οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα μειώσουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ”.

“Οι πολίτες σύντομα θα στείλουν το λογαριασμό στον κ. Μητσοτάκη και τα golden boys του”, προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το Κίνημα Αλλαγής επικρίνει την κυβέρνηση της ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντάς του ότι με τις θέσεις του κλείνουν το μάτι στην κερδοσκοπία κι επιμένει σε πλαφόν στη λιανική τιμή ρεύματος.

Σφοδρή κριτική από το ΚΚΕ το οποίο καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι με αφορμή και τις κυρώσεις στη Ρωσία, προωθεί το πανάκριβο αμερικανικό LNG, που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός, τη στιγμή που οι Έλληνες εφοπλιστές θα θησαυρίσουν από τη μεταφορά του.

“Όλα αυτά καταρρίπτουν το παραμύθι ότι η ενεργειακή ακρίβεια αποτελεί “εισαγόμενο πρόβλημα”, που επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός, αφού όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις εφάρμοσαν πιστά την πολιτική της “απελευθέρωσης” και της κατ’ όνομα “πράσινης μετάβασης” αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Πυρά για τις κυβερνητικές επιλογές στον τομέα της ενέργειας και από τον Κυριάκο Βελόπουλο από το βήμα της Βουλής. Δεν χρησιμοποιούμε, είπε, τους λιγνίτες και εισάγουμε ρεύμα από Αλβανία και Βουλγαρία.

Σφοδρή κριτική ασκεί το ΜέΡΑ25 “Η κοινωνία και η οικονομία δεν μπορούν να περιμένουν άλλο την Μητσοτάκης Α.Ε. Καταργήστε τώρα το Χρηματιστήριο της Ενέργειας” αναφέρει ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος