Ευθείες απειλές Ερντογάν για άνοιγμα των συνόρων – Η σκληρή απάντηση της Αθήνας (video)

Ευθεία απάντηση της Αθήνας στις ευθείες απειλές του Ρετζέπ Ερντογάν, που για ακόμα μία φορά μιλά για άνοιγμα των συνόρων σε πρόσφυγες και μετανάστες προς τη χώρα μας. Ο πρόεδρος της Τουρκίας εξαπέλυσε και προσωπική επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς.

Με τη χρήση ανοίκειων προσωπικών χαρακτηρισμών κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, τον οποίο αποκάλεσε αναξιόπιστο, αλλά και με ευθείες απειλές ότι η Άγκυρα θα ανοίξει και πάλι τα σύνορά της με την Ελλάδα σε πρόσφυγες και μετανάστες, επιτέθηκε κατά της Αθήνας ο Τούρκος πρόεδρος.

Αναφερόμενος στη χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποποιήθηκε κάθε ευθύνη για την προσφυγική κρίση και φανερά εκνευρισμένος άφησε αιχμές στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, απείλησε μάλιστα ότι «αν εμείς ανοίξουμε τις πύλες, τι θα κάνει η Ελλάδα».

Ο Ερντογάν είπε ότι «Αν μια χώρα που φιλοξένει πέντε εκατομμύρια προσφυγές, κρίνεται οτι δημιουργεί προσφυγικό πρόβλημα, τότε αυτό ονομάζεται αχαριστία». Επίσης, άφησε αιχμές και για τους Αμερικανούς λέγοντας ότι η στάση που κρατούν με την Ελλάδα στο Αιγαίο είναι λανθασμένη. Η Αμερική έχει επιλέξει λάθος γείτονα, είπε ο Τούρκος πρόεδρος και τόνισε ότι η χώρα του είναι η εγγύηση σταθερότητας στην περιοχή.

Σκληρή και άμεση ήταν η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης με τον Γιάννη Οικονόμου να λέει ότι ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρώπη θα ανεχθούν εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει όλοι να λάβουν υπόψη.

«Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα. Αυτό έκανε στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020, με τη συμπαράσταση της Ευρώπης» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ρεπορτάζ: Πιέρρος Τζανετάκος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος