Ευρωπαϊκό πακέτο κυρώσεων κατά της Τουρκίας θα ζητήσει ο Α. Τσίπρας στην Πράγα

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να παρευρεθεί στην αυριανή προ-σύνοδο των ευρωσοσιαλιστών, προκειμένου να θέσει τρεις άξονες, σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΡΤ στην Πράγα, Γιάννη Φασουλά.

Σύμφωνα με πηγές, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

  • Θα ζητήσει επιτακτικά η Ευρωπαϊκή Ένωση να αποφασίσει άμεσα πακέτο κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία, που θα ενεργοποιηθεί εάν η τελευταία παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας με έρευνες δυτικά του 28ου μεσημβρινού. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υπογραμμίσει ότι – σε αυτό το πλαίσιο – η Ελλάδα θα αποφασίσει την επέκταση των χωρικών υδάτων της στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο.
  • Θα εκφράσει τη στήριξή του στην πρωτοβουλία Τζεντιλόνι – Μπρετόν για χρηματοδοτικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και θα προτείνει την έκδοση κοινού ευρωομολόγου που θα στοχεύει στη μείωση του ενεργειακού κόστους.
  • Ο τρίτος άξονας αφορά στην ανάγκη να αναλάβει η Ε.Ε. διπλωματικές πρωτοβουλίες για τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Και πρόκειται να θέσει το εξής ερώτημα: «Θα ασχοληθούμε με το συμφέρον της Ευρώπης ή θα πορευόμαστε σαν τους υπνοβάτες προς τον γκρεμό, αφήνοντας να καθορίζουν τις εξελίξεις αποκλειστικά ο Πούτιν με τα επιθετικά του σχέδια και οι ΗΠΑ με τα δικά τους συμφέροντα;»

Αποστολή: Γιάννης Φασουλάς | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος