Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Στην Διάσκεψη των Προέδρων το θέμα των παρακολουθήσεων-Επιστολή της προέδρου Ρομπέρτα Μετσόλα

Array

To θέμα των παράνομων παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, θα απασχολήσει την Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου στην επόμενη συνεδρίαση και θα αποφασιστεί αν θα γίνει συζήτηση στην Ολομέλεια  όπως απαντά, η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, με  προσωπική επιστολή της στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Στην επιστολή της στον αντιπρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου ο οποίος είχε στείλει επιστολές για το θέμα των παράνομων παρακολουθήσεων και στους αρχηγούς των πολιτικών ομάδων η κα Μετσόλα  επισημαίνει:

«Ανησυχώ πολύ για την παράνομη παρακολούθηση δημοσιογράφων, πολιτικών και άλλων πολιτών. Παραβιάσεις των αρχών και αξιών που αποτελούν τη βάση του δημοκρατικού μας συστήματος δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, ανεξάρτητα από το αν συμβαίνουν στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος μέλος»

Ενημέρωσα τον κ. Ανδρουλάκη ότι το Κοινοβούλιο είναι έτοιμο να συνεργαστεί πλήρως με τις ελληνικές αρχές και να διαθέσει τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Το Κοινοβούλιο έχει λάβει ένα πρώτο αίτημα για πληροφορίες από ελληνική αρχή, το οποίο θα παρασχεθεί τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, χαιρετίζω το γεγονός ότι – εκτός από τις συνεχιζόμενες έρευνες των αρμόδιων εθνικών αρχών – το ελληνικό Κοινοβούλιο εξετάζει και τις τελευταίες αποκαλύψεις.

Η κα Μετσόλα στην επιστολή της εκφράζει την πεποίθηση  ότι το έργο της εξεταστικής επιτροπής του Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης του κατασκοπευτικού λογισμικού Pegasus και αντίστοιχων προγραμμάτων παρακολούθησης, θα συμβάλλει στις συνολικές προσπάθειες για τον τερματισμό των παράνομων πρακτικών στις οποίες αναφέρεστε, οι οποίες, σύμφωνα με τις εκθέσεις, είναι ευρέως διαδεδομένες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος