Ευρωεκλογές 2024: Έως τη 13:00 ψήφισαν περίπου 35.000 άτομα στις προκριματικές του ΣΥΡΙΖΑ – «Κλειδώνουν» οι υποψήφιοι της ΝΔ

Σύνοψη
  • Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της σύνθεσης του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ την οποία θα ανακοινώσει τη Δευτέρα το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο Ωδείο Αθηνών ο πρωθυπουργός
  • Εως τη μία το μεσημέρι, είχαν ψηφίσει με φυσική παρουσία στις συνολικά περισσότερες από 400 κάλπες ή ηλεκτρονικά, περίπου από 35 χιλιάδες μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Αριθμός που προφανώς θα έχει αυξηθεί αρκετά

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της σύνθεσης του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ την οποία θα ανακοινώσει τη Δευτέρα το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο Ωδείο Αθηνών ο πρωθυπουργός.

Το κομματικό επιτελείο της ΝΔ εργάζεται πυρετωδώς, ενώ οργανώνεται και το πρόγραμμα των επισκέψεων σε νομούς – κλειδιά του Κυριάκου Μητσοτάκη το προσεχές διάστημα.

Στην εβδομαδιαία ανάρτησή του ο πρωθυπουργός εστιάζει στα κρίσιμα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών και στις κυβερνητικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ειδική αναφορά κάνει στην εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση του πολυσύνθετου προβλήματος της ενδοσχολικής βίας.

Μεταξύ των παρεμβάσεων:

Λειτουργία της πλατφόρμας stop-bullying.gov.gr για επώνυμες αναφορές

24ωρη λειτουργία 10201 για καταγγελίες

Ψηφιακή εφαρμογή αντίστοιχη του panic button

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασκεί κριτική στην αντιπολίτευση για τη στάση της στο θέμα λέγοντας αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων.«Χρειάζεται συστράτευση για να προστατεύουμε τα παιδιά μας, τόσο τα θύματα όσο και τους θύτες, όλα τους είναι παιδιά μας. Χωρίς στρουθοκαμηλισμό, ιδεολογικές αγκυλώσεις και φθηνό λαϊκισμό αλλά κοιτώντας κατάματα το πρόβλημα και συμβάλλοντας στην αντιμετώπισή του (..) η κουλτούρα της ανομίας -που υποθάλπεται δυστυχώς εδώ και δεκαετίες και από το κράτος- είναι ένα σαράκι για τη δημοκρατία και την κοινωνία», αναφέρει.

Παράλληλα δεσμεύεται ότι η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να ασχολείται με την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας παρά τα όσα μέτρα ανακοινώθηκαν.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια αναγνωρίζει ότι το σούπερ μάρκετ παραμένει βραχνάς για πολλές οικογένειες και επισημαίνει ότι οι έλεγχοι κατά της αισχροκέρδειας θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς. «Η μείωση του πληθωρισμού τροφίμων από 8,3% τον Ιανουάριο σε 6,7% τον Φεβρουάριο και σε 5,3% τον Μάρτιο, σε συνδυασμό με τα μέτρα που έχουμε πάρει, έφεραν τις πρώτες δειλές ενδείξεις -τονίζω το δειλές- για αποκλιμάκωση του επίμονου πληθωρισμού (…) δεν είμαστε ικανοποιημένοι και για αυτόν τον λόγο επιμένουμε με εντατικούς ελέγχους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Γνωρίζει κάθε επιχειρηματίας, κάθε επιχείρηση, ότι αν παραβεί το νόμο θα έχουν συνέπειες», είπε.

Στο επίκεντρο και το νέο ΕΣΥ, ένα τιτάνιο έργο – όπως το χαρακτηρίζει – που απαιτεί σημαντικές παρεμβάσεις. Μάλιστα αναφέρεται στα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ που δείχνουν αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 50% για τα δημόσια νοσοκομεία τα τελευταία χρόνια.

Ο πρωθυπουργός εστιάζει στα νέα μέτρα πυροπροστασίας, καθώς ξεκίνησε ήδη ο “χορός” των πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της χώρας και καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η αμέλεια προκαλεί τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα με τον εμπρησμό από πρόθεση, είναι κακούργημα και τιμωρείται με 10 χρόνια κάθειρξη και €200.000 πρόστιμο.

Ειδική αναφορά κάνει και στις παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστεί η στεγαστική κρίση, στο πρόγραμμα τουρισμός για όλους, τη στήριξη των αγροτών με το πρόγραμμα «φωτοβολταικά στο χωράφι» και το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση περιμετρικά της Ελλάδας, από την Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό.

Έως τη 13:00 ψήφισαν περίπου 35.000 άτομα στις προκριματικές του ΣΥΡΙΖΑ

Όλα δείχνου ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στην Κουμουνδούρου υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον και σημαντικό ποσοστό συμμετοχής στη εσωκομματική κάλπη για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Εως τη μία το μεσημέρι, είχαν ψηφίσει με φυσική παρουσία στις συνολικά περισσότερες από 400 κάλπες ή ηλεκτρονικά, περίπου από 35 χιλιάδες μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Αριθμός που προφανώς έχει αυξηθεί αρκετά.

Η λίστα με τα 35 πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις αντιστοιχες θέσεις από τις 42 συνολικά του ευρωψηφοδελτίου θα ανακοινωθεί πιθανώς αύριο μέχρι το μεσημέρι. Διακόσιες μία είναι οι υποψηφιοτητες, για συνολικά 13 περιφέρειες στη χώρας και μία για την ομογένεια.

Οι εκλογείς που ψηφίζουν με φυσική παρουσία επιλεγουν υποψηφίους από την περιφερεια στην οποία ανήκει το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν.

Στην Κουμουνδούρου, κάνουν λόγο για καινοτόμα και πρωτοποριακή για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα  εκλογική διαδικασία, στην οποία έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, δίνοντας το στίγμα, ότι το κόμμα αφουγκράζεται τον παλμό της κοινωνίας, απευθύνοντας το λόγο στα μέλη και τους φίλους του κόμματος, για την επιλογή των υποψηφίων του ευρωψηφοδελτιου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στις ΗΠΑ και έχει ήδη ψηφίσει ηλεκτρονικα, όπως πληροφορούμαι. Ηλεκτρονικά έχει ψηφίσει και ο πρώην πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας και εκτιμάται ότι αυτό είναι και μία ψήφος εμποστοσύνης στην επιλογή αυτής της υβριδικής εκλογικής διαδικασίας, δηλαδή ψηφοφορίας και με φυσικη παρουσία και διαδικτυακής.

Ν. Ανδρουλάκης: «Στις 9 Ιουνίου κρίνεται να μη δώσει ο ελληνικός λαός λευκή επιταγή στο σύστημα εξουσίας της ΝΔ»

Τα Μέγαρα επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, όπου, μιλώντας σε φίλους και κατοίκους της περιοχής, τόνισε, ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών, ότι «το ΠΑΣΟΚ ως ισχυρή αντιπολίτευση στις 9 Ιουνίου θα βάλει τα δυο πόδια του συστήματος εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας σε ένα παπούτσι και στις επόμενες εθνικές εκλογές θα έχετε μια άλλη κυβερνητική επιλογή. Στις 9 Ιουνίου κρίνεται να μη δώσει ο ελληνικός λαός λευκή επιταγή στο σύστημα εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας». «Αν πήραν 41% και ζούμε ό,τι ζούμε, φανταστείτε τι θα γίνει αν ο κ. Μητσοτάκης βγει αλώβητος από τις ευρωπαϊκές εκλογές», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ισχυρίστηκε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει μία θεσμική αντιπολίτευση, αλλά μία αντιπολίτευση που θα τη βοηθά να πετάει την μπάλα στην κερκίδα. «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει να παρακμάσει η πολιτική στον τόπο. Η πολιτική είναι λύση, δεν είναι σόου προς διασκέδαση», ανέφερε.

«Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι αυτή που πονάει πραγματικά τη Νέα Δημοκρατία γιατί θα έχουν ισχυρή αξιόπιστη και σοβαρή αντιπολίτευση. Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ ισοδυναμεί με φραγμό στην αλαζονεία, την ατιμωρησία και τη διαφθορά», συμπλήρωσε o κ. Ανδρουλάκης.

Για την αυξημένη εγκληματικότητα σημείωσε πως ήταν σημαία της Νέας Δημοκρατίας να την πατάξει και έκανε αναφορά σε μία σειρά από αιματηρά γεγονότα που ανέδειξαν την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής.

«Τι έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία στον τομέα της ασφάλειας στη Δυτική Αττική και σε άλλες περιοχές; Ήταν μόνο λόγια για να έρθουν στην εξουσία. Για εκείνους το κράτος δεν είναι ο υπηρέτης του πολίτη, αλλά το εργαλείο τους για να μένουν στην εξουσία. Για τη Νέα Δημοκρατία το κράτος είναι λάφυρο», επεσήμανε.

Επανέλαβε, δε, ότι κάποιοι πολιτικοί σχηματισμοί λειτουργούν ως κόμματα-πάρκινγκ της δυσφορίας του ελληνικού λαού. «Τους στηρίζουν για να κατευθυνθεί εκεί η ψήφος δυσαρέσκειας ώστε στη συνέχεια να συνεργαστούν εύκολα με τη Νέα Δημοκρατία, όπως έκανε ο κ. Βελόπουλος όταν ο κ. Μητσοτάκης άλωσε την ΑΔΑΕ», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για να προσθέσει: «Μετά τις επιστολές του Ιησού, ο Κυριάκος Βελόπουλος -που τελευταία κάνει πολλές αναφορές στο ΠΑΣΟΚ- μπορεί να μας πουλήσει και επιστολές του Ανδρέα Παπανδρέου. Εκεί μπορεί να φτάσει».

Στον δρόμο προς της Ευρωεκλογές και το ΚΚΕ. Έγινε η παρουσίαση των υποψήφιων Ευρωβουλευτών του κόμματος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος