Εύα Καϊλή: Σήμερα αναμένεται να αφαιρεθεί το βραχιολάκι της – Οι περιοριστικοί όροι που της επιβλήθηκαν

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Σήμερα αναμένεται η Εύα Καϊλήνα βγάλει το ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Εχθές, η εισαγγελία των Βρυξελλών ανακοίνωσε ότι πλέον δεν είναι χρειάζεται η κράτησή της για τις ανάγκες της έρευνας που σχετίζονται με το Qatargate. Αργά το βράδυ έγιναν γνωστοί οι περιοριστικοί όροι που επιβάλλονται στην Εύα Καϊλή και οι οποίοι υπάρχουν στην απόφαση του ανακριτή Μισέλ Κλεζ. Μεταξύ αυτών αναφέρεται ότι η Εύα Καϊλή καλείται να επιστρέψει τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την ηλεκτρονική επιτήρηση και να επιτρέψει την πρόσβαση στο σπίτι της σε μέλος του εθνικού κέντρου ηλεκτρονικής επιτήρησης για να απομακρύνει τον εν λόγω εξοπλισμό.

Εύα Καϊλή: Σήμερα αναμένεται να αφαιρεθεί το βραχιολάκι της – Οι περιοριστικοί όροι που της επιβλήθηκαν

Επίσης, καλείται να διαμένει στην κατοικία της και να μην αλλάζει χώρο διαμονής χωρίς προηγουμένως να ειδοποιήσει τον ανακριτή καθώς και να μην εγκαταλείψει την εθνική επικράτεια χωρίς προηγούμενη γραπτή άδειά του.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με όλα τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση που βρίσκεται υπό έρευνα, μεταξύ άλλων μέσω του Τύπου, αλλά και να απαντά σε όλες τις κλήσεις από τις αστυνομικές ή δικαστικές αρχές. Επισημαίνεται ταυτόχρονα ότι οι όροι αυτοί τίθενται σε ισχύ στις 25 Μαΐου και θα λήξουν στις 25 Αυγούστου 2023, εκτός εάν αποφασιστεί η παράταση ή η τροποποίησή τους.

Άγνωστο παραμένει το πότε θα ξεκινήσει η δίκη για την υπόθεση του Qatargate.

Η Εύα Καϊλή είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου 2022 για την υπόθεση της διαφοράς στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Στις 14 Μαϊου 2023, αποφυλακίστηκε με βραχιολάκι ηλεκτρονικής παρακολούθησης και επέστρεψε στο σπίτι της στις Βρυξέλλες. Όπως έχουν επισημάνει οι συνήγοροί της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Μισέλ Κλεζ η ίδια επιθυμεί να επιστρέψει στα καθήκοντά της στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει έρθει σε επαφή με πρόσωπα για να στελεχώσει και πάλι το γραφείο της. Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο εάν την ερχόμενη εβδομάδα θα συμμετάσχει στις εργασίες της μίνι-ολομέλειας που θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες στις 31 Μαΐου και 1η Ιουνίου.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήδη επέστρεψε ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλλα, αφού του αφαίρεσαν το ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος