Εύα Καϊλή: Οι συνήγοροί της θα ζητήσουν να της αφαιρεθεί το «βραχιολάκι» – Επιθυμεί να επιστρέψει στο Ευρωκοινοβούλιο

Θα μείνει στις Βρυξέλλες για να αποδείξει την αθωότητά της, υποστηρίζει η Εύα Καϊλή, σε συνέντευξη που έδωσε στο «Βήμα της Κυριακής», όπου μιλά για το διάστημα που πέρασε στη φυλακή, τις δύσκολες στιγμές, την απαξίωση που δέχθηκε και για την κόρη της, που – όπως είπε – είναι αυτή που την κράτησε ζωντανή. Οι συνήγοροί της ετοιμάζουν αίτημα για άρση των περιορισμών.

«Σας ευχαριστώ πολύ, με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα που θα είμαι και πάλι κοντά της», ανέφερε η κ. Καϊλή μέσα από το αυτοκίνητο που την μετέφερε στο σπίτι της, έπειτα από την τετράμηνη κράτησή της στις φυλακές Χάρεν.

Να επιστρέψει αθώα στην Ελλάδα, είναι ο πλέον ο στόχος της μετά την αποφυλάκισή της. Από χθες βρίσκεται στο σπίτι της στις Βρυξέλλες, μαζί με την κόρη της και οι νομικοί της σύμβουλοι προετοιμάζουν τις κινήσεις της από εδώ και πέρα.

«Μετά από ένα άλφα χρονικό διάστημα να ζητήσουμε να αρθεί ο κατ’ οίκον περιορισμός, να βγει το βραχιολάκι. Δεν είναι ύποπτη φυγής, δεν είναι ύποπτη τελέσεως άλλων αδικημάτων. Θα ζητήσει επίσης όσος χρόνος μένει πολιτικός, να ασκεί τα δικαιώματά της και τα καθήκοντά της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να συμμετέχει δηλαδή στις συνεδριάσεις και να ψηφίζει κατά συνείδηση όπως πάντα», δήλωσε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Η μεγάλη αγωνία της κ. Καϊλή είναι να μπορέσει πάλι να επιστρέψει, αφού πρώτα αθωωθεί, στην πατρίδα της, και να ξέρει ότι οι ψηφοφόροι της που τόσα χρόνια την τιμούν με την ψήφο τους δεν τους πρόδωσε», συμπλήρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Η 44χρονη πολιτικός έμεινε προφυλακισμένη στις φυλακές του Χάρεν τέσσερις μήνες. Κατηγορείται για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Μετά την απόφαση της αποφυλάκισης υπό όρους και λίγο πριν βγει από τις φυλακές, είχε μιλήσει για τον αγώνα που θέλει να δώσει για να αποδείξει την αθωότητά της. «Δεν θα υποκύψω, αν αποτύχω να πείσω την βελγική Δικαιοσύνη ότι είμαι αθώα, δεν θα επιστρέψω ποτέ στην πατρίδα μου, θα ντρεπόμουν να κοιτάξω στα μάτια τους ανθρώπους που έχω συμπορευθεί από μαθήτρια του λυκείου μαζί τους. Η ντροπή είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να το μεταβολίσω, με συγκλονίζει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η Εύα Καϊλή ήταν η τελευταία, μεταξύ των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο χρηματισμού και διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο, που παρέμενε σε φυλακή του Βελγίου. Μετά τον Φραντσέσκο Τζόρτζιελεύθερος υπό ηλεκτρονική επιτήρηση αφέθηκε ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, ο θεωρούμενος «εγκέφαλος» του Qatargate που συνεργάστηκε με τις Αρχές, ενώ ακολούθησε και η αποφυλάκιση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα.

Η δίκη αναμένεται να γίνει σε 2 χρόνια, ενώ θα γίνουν προσπάθειες να γίνει και νωρίτερα αλλά είναι μία διαδικασία η οποία θέλει χρόνο, δεν έχει τελειώσει, τώρα περνάει η έρευνα στο δεύτερο στάδιο.

Ρεπορτάζ: Βαλέρια Δολαψάκη | Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος