Εξεταστική: Θέμα προσυνεννοήσεων έθεσε η Ν.Δ – Σκληρή απάντηση Μπαλωμενάκη

Θέμα αξιοπιστίας του πρώην προέδρου των εργαζομένων του «Ερρίκος Ντυνάν»,  Κώστα Κρέτση έθεσε η Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για εκ των προτέρων συνεννοήσεις του με μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής.

“Αφήνω ευθέως υπονοήσεις ότι υπάρχει προσυνεννόηση με μέλη της Επιτροπής”, ήταν η χαρακτηριστική φράση του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Γεωργαντά ο οποίος ζήτησε από τον μάρτυρα να του πει αν επισκέφθηκε χθες (σ.σ Τρίτη 19/07) τη Βουλή και ποιόν συνάντησε.

Οι ερωτήσεις του κ. Γεωργαντά προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου της Επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη, ο οποίος δήλωσε πως εκείνος ήταν που συνάντησε του μάρτυρα. “Για 10 λεπτά στο διάδρομο, για διαδικαστικά θέματα”, όπως είπε χαρακτηριστικά κάτι που επιβεβαίωσε και ο κ. Κρέτσης απαντώντας στον κ. Γεωργαντά. Ο κ. Μπαλωμενάκης κατηγόρησε τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ότι “ανέδειξαν το θέμα για λόγους εντυπωσιασμού”.

Νωρίτερα ο κ. Κρέτσης είχε δηλώσει πως “είναι προφανές ότι οι παραιτήσεις του Δ.Σ (σ.σ του Ε. Ντυνάν) ήταν εντολή Σάλλα (σ.σ Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς)”.
Όπως κατέθεσε, τον Ιανουάριο του 2014 ο διευθυντής του Γραφείου του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κανόνισε συνάντηση, στην οποία ήταν παρών, στο γραφείο του προέδρου της Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα.
Ο κ. Κρέτσης κατέθεσε ότι ο κ. Σάλλας είπε στη συνάντηση ότι η Τράπεζα «δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει το Ντυνάν» εάν δεν λάμβανε πρώτα τις παραιτήσεις του ΔΣ του νοσοκομείου συμπεριλαμβανομένης της παραίτησης και του τότε προέδρου του Ντυνάν, Ανδρέα Μαρτίνη.

Μάλιστα, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ο κ. Σάλλας τηλεφώνησε στον τότε υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και του είπε «θέλω τις παραιτήσεις».

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος